Sony Xperia T reviews


Lees hier Sony Xperia T reviews. Help ook anderen door te laten weten wat jij van de Xperia T vindt en maak kans op € 50. Is dit een goede mobiel of moeten anderen hem juist links laten liggen? Vul het formulier in en laat je eigen Sony T review achter. Iedere maand verloten we een tegoedbon van € 50.


4,7
2 reviews
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

“Sony Xperia T review”

·

  • Beeldscherm
  • Camera
  • Uiterlijk
  • Update via PC
  • Nog geen Android 4.1

T, Xperia T. Dat is de naam van het nieuwe paradepaardje van Sony en sinds enige tijd verkrijgbaar in een James Bond-pakket. Net als dat 007 de beste agent van de Britse inlichtingendienst is, moet de Xperia T de eer van Sony verdedigen in het hogere marktsegment voor smartphones. Hij neemt daarbij het stokje over van de Sony Xperia S die we afgelopen voorjaar reviewden.


JW ·

Ik gebruik de Sony Xperia T nu bijna twee maanden naar volle tevredenheid!
Ik heb dit toestel van Sony gekozen vanwege zijn relatief kleine formaat bij een groot scherm van 4,55 inch, de snelle 1,5-GHz Qualcomm Dual Core-processor, Android met een minimalistische schil, de camera van 13-megapixel en uiteraard het design.

Het formaat van een telefoon is voor mij een belangrijke eigenschap. Ik heb dan wel grote handen, maar ik zit niet te wachten op een groot blok die niet in mijn broekzak past. De Xperia T is relatief klein van formaat. Ter vergelijking: de HTC One S heeft ongeveer dezelfde afmetingen van de behuizing bij een scherm van 4,3 inch terwijl de Sony Xperia T een 4,55 inch scherm heeft. Daarnaast zit het toestel niet in de weg als je deze in je broekzak hebt zitten. Het Arc design draagt hier in positieve zin aan bij.

De snelle 1,5-GHz Qualcomm Dual Core-processor van de Xperia T doet zijn werk erg goed! Apps starten snel op, games en films worden goed weergegeven en ik heb nog geen lag meegemaakt ondanks de hoeveelheid apps die ik heb draaien. Ik verwacht dat de snelheid alleen nog maar toeneemt als binnenkort Android 4.1 beschikbaar wordt.

De minimalistisch schil die Sony gemaakt heeft op dit Android toestel ziet er mooi uit. De schil wijkt niet veel af van de Vanilla Android versie die bijvoorbeeld op een Nexus toestel draait.
Sony heeft een paar handigheidjes toegevoegd, zoals de small-apps die je kan oproepen door op de multitask knop te drukken.
Daarnaast beschikt het toestel over verschillende thema's die van kleur te veranderen zijn d.m.v. de thema-manager.
Sony levert een aantal voorgeïnstalleerde apps mee. Een aantal van deze apps zijn eenvoudig te verwijderen of anders uit te schakelen. De apps voor muziek (WALKMAN), films en afbeeldingen werken erg prettig en zijn mooi vormgegeven.
Het uploaden van foto's via de album app naar Google Picasa gaat helaas geregeld fout.

De 13-megapixelcamera die het toestel rijk is maakt mooie foto's en video's. De camera start snel op als je de camera toets aan de zijkant van het toestel lang ingedrukt houdt. Verder zijn er genoeg instelmogelijkheden om een mooi plaatje te maken.

Het design van het toestel is strak, zakelijk en heeft een mooi element in de vorm van de Arc in de achterzijde van het toestel. Het toestel ligt daardoor ook prettig in de hand.
Doordat het toestel helemaal zwart is aan de voorkant en Sony voor softwarematige toetsen heeft gekozen lijkt het scherm de hele voorkant te beslaan wat ik erg mooi vind.

Als laatste nog een paar dingen uit het dagelijks gebruik.
De accu is met zijn 1850 mAh acceptabel en gaat meer dan een dag mee. Dit blijft natuurlijk sterk afhankelijk van het gebruik. Als je bijvoorbeeld veel gamed of gebruik maakt van de mobiele-hotspot functie gaat de accu behoorlijk snel leeg.
Als je een laptop, tablet met USB poort of powerbank bij de hand hebt is dat niet zo'n probleem.
Het scherm is prachtig en de helderheid kan zeer hoog gezet worden, zodat in zonlicht alles nog prima is te lezen. Een veel besproken nadeel is de beperkte kijkhoek van het scherm, maar bij normaal gebruik merk je hier weinig van.
De aan/uit knop zit in het midden van de rechter zijkant. In het begin is dit even wennen, maar daarna werkt het plezierig. Sowieso gaat mijn voorkeur altijd uit naar een aan/uit knop op de rechter zijkant, omdat dit gewoon veel plezieriger en ergonomischer is dan een knop aan de bovenzijde van het toestel.
Het plaatsen en verwijderen van de microSIM kaart en de microSD kaart gaat zonder problemen. Het afdekklepje ziet er wat fragiel uit, maar aan de andere kant hoe vaak verwissel je deze kaarten?
Het toestel heeft in de tijd dat ik hem heb een aantal kleinere updates mogen ontvangen, maar deze werden alleen gemeld door de PC companion software van Sony en niet door het toestel zelf. Hopelijk is dat met de volgende update opgelost, zodat de updates ook OTA binnen komen.
Het notificatielampje links naast het Sony logo is erg plezierig, omdat deze in meerdere kleuren kan branden. Per applicatie kan deze dan een andere kleur weergeven. Standaard zijn een aantal kleuren vooraf ingesteld, zoals blauw voor een Facebook bericht. In de Google Play Store zijn ook apps beschikbaar waarbij je de kleur zelf kan bepalen.

Al met al een heel erg fijn en snel toestel voor een goede prijs met eigenschappen die je in een toestel als de Samsung Galaxy S3 of HTC One X ook hebt, maar dan in een meer handzamer formaat.

0 0

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten

Klik hier om ook een review te geven