Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.
De Samsung Galaxy A9 (2018) is Samsung's eerste mobiel met achterop vier camera's. Als we die voorop ook meetellen komen we zelfs op 5 uit. Waar je die allemaal voor nodig hebt, wat je er mee kunt en waarom vier beter is dan drie gaan we in deze beschrijving uitleggen.
Vier camera's; voor iedere situatie één
Vier camera's; is dat nou echt nodig? Wel als je een in veel situaties een beetje mooie foto wilt maken. Het meest zul je gebruikmaken van de 24 megapixel hoofdcamera. Deze kent een lichtsterke f/1.7 lens waarmee je ook in het donker zonder flits kunt zien. Maar ook overdag staat deze z'n mannetje. Om in te kunnen zoomen is daar een camera met 2x optische zoom. Hiermee kun je zelfs van een afstandje dichterbij komen. Creatieve foto's met bokeh, oftewel scherpte-diepte, schiet je met de Depth Lens. Hiermee maak je professioneel ogende portretfoto's met onscherpe achtergrond. Je kunt handmatig de focus verplaatsen van de voor- naar de achtergrond of andersom. Blijft over een extra brede groothoeklens van 120 graden voorzien van kunstmatige intelligentie. Met AI Scene Recognition herkent de A9 automatisch de beste instellingen voor het beste fotoresultaat. En met de Scene Optimizer kan iedereen een professionele foto schieten.
Helder scherm en royale batterij
En dan te bedenken dat we de 24 megapixel selfiecamera met f/2.0 lens voor het gemak maar even overslaan. Want een andere blikvanger is het 6,3 inch grote scherm voorop. Deze kent boven en onder kleine randen zodat de behuizing niet onnodig groot is. Samsung past het heldere en kleurrijke Super AMOLED toe wat garant staat voor levendige kleuren met diepe zwarttinten. De resolutie komt uit op Full HD+ wat een pixeldichtheid oplevert van net geen 400; oftewel scherp genoeg voor zelf het meest kritische oog. Om lekker lang foto's te kunnen schieten ligt er binnenin een royale 3800 mAh batterij die bovenin snel op te laden is via USB-C. Draadloos laden ontbreekt. Om je drukke leven bij te benen is er gebruik gemaakt van een octacore-processor met maar liefst 6 GB aan werkgeheugen. Dat is zelfs meer dan het huidige vlaggenschip de S9. Qua opslaggeheugen komt de A9 uit op 128 GB waarvan 108,6 GB over blijft voor eigen gebruik. Dit is eenvoudig uit te breiden met nog eens 512 GB via een apart verkrijgbare geheugenkaart.
Royaal 6.3 inch Full HD+ scherm met heldere kleuren dankzij Super AMOLED-techniek
24 + 10 + 8 + 5-megapixelcamera aan de achterkant met 2x zoom, groothoeklens en scherpte/diepte
Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G (Cat 9 LTE)
128 GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar met max 512 GB microSD)
Rappe octacore-processor op 2,2 GHz met ruime 6 GB aan RAM-werkgeheugen
Selfiecam van 24 megapixel groot met f/2.0 lens
2 simkaarten plaatsen dankzij Dual SIM-ondersteuning (Standby Dual SIM)
Ruimte voor 2e simkaart
Samsung lanceert de Galaxy A9 met Android 8.0 wat tijdens het uitkomen al was opgevolgd door zowel Android 8.1 als Android 9.0. Wat dat betreft kijkt hij meteen al tegen een achterstand aan. Wel handig is dat er ruimte is voor een dubbele simkaart waarvan er tegelijk slechts één een dataverbinding kan hebben. Je hoeft het slot voor de 2e simkaart niet te delen met die van de geheugenkaart; je kunt dus beiden in het toestel kwijt. Samsung doet er tot slot goed aan het nieuwe(re) USB-C toe te passen. Met die poort kun je de Galaxy A9 2018 opladen. Het handige er aan is dat je de kabel er niet verkeerd in kunt steken; beide kanten past. Nooit meer in het donker priegelen dus.