Nokia Lumia 820 review

Windows Phone 8 voor een vriendelijk prijskaartje


Nokia Lumia 820 review

Hoewel we al enige tijd op de hoogte waren van zijn komst, werd de Nokia Lumia 820 pas tegen het einde van 2012 verkrijgbaar op de Nederlandse markt. En dan nog maar mondjesmaat en in beperkte kleuren.

Desondanks kregen wij een mooi geel exemplaar ter beschikking om behalve een nieuwe Nokia-telg ook het nieuwe Windows Phone 8 aan de tand te voelen. Windows Phone 8 is nog nieuw, zo nieuw zelfs dat tijdens onze testperiode WhatsApp er nog niet voor beschikbaar was. Gelukkig is dat inmiddels verholpen.

Als kleine broertje van de Nokia Lumia 920 wordt niet van hem verwacht dat hij het opneemt tegen de Samsung Galaxy S III of HTC One X+ maar concurrentie komt wel van de HTC One S en de HTC Windows Phone 8X. Om de strijd aan te gaan is de Lumia 820 onder meer uitgerust met een 8.0 megapixel camera, 1,5 GHz dualcore Snapdragon S4 processor, 1 GB RAM en 8 GB intern geheugen.

Wat zit er bij het toestel?

Onder het toestel zitten in het doosje een in-ear headset, USB-kabel met verloopstekker. Snelstartgids en uitleg voor het verwijderen van de cover. Deze uitleg blijkt al snel zeer van pas te komen. De headset is in zijn geheel in dezelfde felle kleur gehuld als de batterijcover.

Hoewel er geen wordt meegeleverd kan het geheugen wel worden uitgebreid met een MicroSD-kaartje. De Lumia 820 kan draadloos worden opgeladen maar de accessoire daarvoor moet je zelf nog los aanschaffen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel