Nokia E71 reviews


Lees hier Nokia E71 reviews. Help ook anderen door te laten weten wat jij van de E71 vindt en maak kans op € 50. Is dit een goede mobiel of moeten anderen hem juist links laten liggen? Vul het formulier in en laat je eigen Nokia E71 review achter. Iedere maand verloten we een tegoedbon van € 50.


7,6
23 reviews
5 sterren
9 reviews
4 sterren
8 reviews
3 sterren
3 reviews
2 sterren
1 review
1 ster
1 review

“Nokia E71 review”

·

  • Design
  • Messaging
  • Beeldscherm
  • Uithoudingsvermogen
  • Camera
  • Layout Menu

Nokia probeert met de introductie van twee nieuwe E-serie telefoons eens en voor altijd de zakenwereld te veroveren. Voorheen is dit nog niet gelukt maar hier moeten de Nokia E66 en E71 verandering in brengen. Met de nieuwe Nokia E-series toestellen hebben gebruikers betrouwbare real-time toegang tot hun e-mail, agenda, contacten en actielijsten, en kunnen ze simpel attachments downloaden in onder meer Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-formaat. Naast de zakelijke gebruiker zal de telefoon door het krachtige, flitsende design ook de fashion gevoelige gebruiker aanspreken.


Keuten ·

Telefoon heeft al heel vaak storingen gehad. Nu voor de derde keer binnen de garantie terug moeten brengen. aan/uit-knop blijkt grootste euvel, batterij duur nummer 2 en gps-ontvanger nummer 3. Wel handig in gebruik met email, internet en sms. Ook synchroniseren met PC via bluetooth werkt fantastisch

0 0

lex ·

continu vastlopers , alleen te verhelpen door accu eruit te alen, geen info beschikbaar

0 0

Maaike ·

Blij met me toestel heb hem echt al een tijdje super goed !
Maar nu wel een probleem, mijn smsjes openen niet en ik weet niet hoe ik het moet oplossen.
Ik weet ook niet of ik hier op het juiste adres ben maar ik heb een beetje hulp nodig.. hoe kan ik weer mijn smsjes openen.
Ik hoop dat een ervaren iemand mij helpen kan met dit want dit toestel is echt top en wil geen andere meer!!!

0 0

djeft ·

Beste telefoon ooit. Heb m nu een jaar. Nog steeds geen mooiere telefoon gezien. En de batterij duur is geweldig. Ouderwetse menu? Eenvoudige downloads voor te krijgen. Van Nokia zelf en gratis!

0 0

FGW ·

Echt een top toestel. He het nou 2 weken in bezit en moet zeggen dat het toestel enorm goed bevalt. Voorheen had ik een samsung Omnia. Wat een verademing is dit toestel, het Symbian besturingssysteem werk vele malen sneller dan Windows mobile van Samsung. Daarnaast gaat het synchroniseren van SMS, mail etc perfect en verloopt altijd vlekkeloos. Het is goed mogelijk je hotmail/gmail te ontvangen alleen even je adres en wachtwoord invullen en alles doet het. Mijn mail komt binnen in Outlook en ook daarmee synchroniseert alles perfect (contacten, mail, agenda)!

Met de Ovi store zijn vele leuke Apps (gratis) te downloaden, verwacht er niet van dat het hetzelfde is als Iphone maar het komt een eind. Bijv Apps als 9292ov, metro nieuws, skype, twitter.

SMS, mail gaat perfect, ook met dikke vingers...en heb hem thuis altijd via BT aan mijn computer verbonden en SMS dan gewoon via m.n laptop.

Kortom geweldige aanrader!

Ik raadt iedereen aan dit toestel los te kopen en een apart SIM-only abo erbij te nemen als je redelijk wat belt. Ik heb dit toestel in combinatie gekocht met telfort 500 min/onbeperkt sms/dat voor 36 euro + toestel in de winkel voor 250

0 0

standje 67 ·

Wat een rot telefoon.Op het eerste gezicht is het wel oké, maar alles wat je hoord als je beld is gekraak.
En g*d wat irriteer ik me aan dat saaie menu wat je ook op nokia's van 10 geleden ziet.
En wtf is het probleem om gewoon normale in gang van 3,5 mm in een mobieltje te zetten, halóoo dit is de 20ste eeuw.
En al die k.t krasje alleen al omdat ik een keertje het mobieltje in mn broekzat heb gedaan met wat muntgeld.
En OMG wat is dit ding langzaam zeg.
Als ik iets wil openen moet ik eeerst een uur wachten ik kan zo dit berichtje typen in de tussentijd dat mijn mobieltje laad.
COnclusie:KOOP DIT KL.TE DING NIET.

0 0

Dave ·

Ik ben een student en leid een actief leven. Veel mensen die mij e-mails sturen verwachten dat ik die dezelfde dag nog beantwoord. Mijn vorige toestel was de Sony Ericsson W350i. Deze kon wel e-mail pushen (op mijn telefoon afleveren) maar had een klassiek toetsenbord wat voor e-mails typen verschrikkelijk was.

Ik ben op zoek gegaan naar een telefoon met een volwaardig toetsenbord die ik i.c.m. een goedkoop abonnement kon kopen. De Blackberry viel hierbij af. Maar de Nokia E71 was een optie.

De E71 kan e-mail pushen (met NokiaMail). E-mails lezen gaat makkelijk op het grote scherm. Tevens kunnen bijlagen (word, excel, powerpoint) geopend en bewerkt worden. Het toetsenbord voelt goed aan en je voelt dat je een toets goed indrukt (in tegenstelling tot touchscreens). In combinatie met een fijne agenda die afspraken in je standby scherm laat zien is het een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen je zaken overzichtelijk te houden.

Ik heb hem een paar keer laten vallen, zelfs een keer op de fiets, maar het toestel is zo robuust dat hij daar goed tegen kan.

Bellen gaat ook goed al is het telefoonboek wat traag.

Ik heb zelden vastlopers gehad waar ik de telefoon voor moest opstarten.
Ik heb hem nu een half jaar en hij heeft me nog nooit in de steek gelaten.

Nadelen zijn dat de knoppen aan de zijkant niet makkelijk te herprogrammeren zijn. De 2,5 mm ingang is ook jammer, ik loop met een converterplug zo breed als het beeldscherm als ik muziek wil luisteren.

Conclusie:
Voor zakelijke doeleinden is de E71 een goed toestel. Het is een robuust toestel.

0 0

jolinda ·

Ook ik ben erg verbaasd dat ik veel goede recensies lees over de E71.
Ik heb de E71 Eind Augustus gekregen, vanaf dat moment niks als ellende.
- Witte schermen
- vastloper alleen maar te resetten door aan uit te zetten
- weigeren toetsen
- aan uit schakelaar die niet goed reageert
- lange wachttijden
en toen half november ineens boem einde niet meer op te starten, mee terug naar de winkel (deze verdiend alle lof) toestel naar service point, software probleem volgens service point, echter zij konden probleem ook niet oplossen, dus doorgestuurd naar nokia na 3 weken gister me toestel weer gehaald zet mijn sim erin en wat denk je
de E71 is nu compleet gek geworden wil alleen maar op vodafone terwijl ik kpn heb en de menu functie is foetsie toetsen doen raar kortom hij is weer retour naar nokia,
Ik kan maar 1 ding zeggen ik heb vreselijk spijt van me keuze voor de E71 en wou dat ik de E71 nooit gezien had.
Ik bel vreselijk veel en heb nog nooit zon kl.... toestel gehad.

0 0

Frenske ·

Tot mijn stomme verbazing zie ik veel goede recensies over de E71.
Ik bel enorm veel (zakelijk) en had tot voor kort een van de laatste 6310i, ijskast, maakte geen foto's of video, speelt niks af, je kon je er niet mee scheren, maar bellen ALTIJD en OVERAL.
E71 van de baas gekregen, een RAMP. Software loopt vast, kan niet connecten met Jabra bluetooth headset. (internet gezocht, bekend probleem van E71)
Navigatie gaat soms niet aan en het telefoneren is helemaal software gestuurd en dat gaat dus traag en/of fout.
Ik kijk het nog even aan, maar als het zo blijft gaat hij er onherroepelijk uit.
Het minste wat zo'n ding moet doen is bellen. En regelmatig gaat dat niet eens.

0 0

deesiiree ·

Ik heb nu 1 maand de Nokia E71 grey steel. Ik vind het een mooi toestel, heeft veel functies en de batterij gaat lang mee. Ik heb ondertussen al 5 keer gehad dat ik mijn menu niet meer kan openen, ik moet hem dan ook helemaal opnieuw aanzetten en dan is het probleem verholpen.
Ook als ik via het W-lan op internet zit en de verbinding hierna wil verbreken, verschijnt na 3 seconden weer het logo van verbonden netwerk. Als ik dan kijk bij verbindingen is de W-lan weer verbonden. Ook hierbij moet ik eerst weer de telefoon opnieuw aanzetten. Dit geeft op het moment zelf wel veel irritatie, maar is toch makkelijk te verhelpen.
De belkwaliteit heb ik beter gehad, maar is niet slecht
Buiten dat vind ik het een super fijn toetstel. Je hebt veel mogelijkheden en als je achteraf toch de zwarte of witte variant had gewilt, zijn hier de hoesjes van te koop.

0 0

schimpie ·

Nadat mijn vorige toestel (HTC S730) al na iets meer dan een jaar gewoon versleten was bij normaal gebruik nu een toestel gekozen met iets betere reputatie. Van Nokia mag ik kwaliteit verwachten.
Maar dat maakt Nokia met dit toestel ook zeker waar.
1. Degelijk ontwerp en bouw.
2. Zeer veel mogelijkheden die het ook gewoon doen.
3. Duidelijk schermpje en goede geluidskwaliteit.
4. Redelijke prijs-/kwaliteitsverhouding.
Binnenkort komt de E72 uit, wat zou deze nog meer kunnen? In ieder geval zal deze wel duurder worden.

0 0

Arno Dirks ·

Ik heb de Nokia E71 nu zo'n 4 maanden en tot op heden bevalt me deze telefoon erg goed.
Allereerst is de accu aanzienlijk beter dan andere smartphones. Mijn telefoon haalt constant de 4/5 dagen. Ik zorg er wel voor dat ik hem 'netjes' oplaadt. Dus eerst helemaal leeg laten lopen (totdat hij zelf uitvalt) en dus niet tussentijds opladen. Dit bevorderd de accuduur niet.
Voor de rest zit alles erop wat je nodig hebt.
Bluetooth synchroniseert goed met PC suite. Wlan werkt perfect. Voor de GPS gebruik ik McGuider, ook dit doet het naar behoren. Soms enige foutjes, maar ik heb nog geen één navigatiesysteem gezien voor de gsm dat perfect werkt.
Tot nu toe heb ik 1 vastloper gehad. Kwestie van telefoon opnieuw opstarten.
Het uiterlijk is natuurlijk fenomenaal. Als je het mij vraagt erg robuust, niks mis mee.
Wel last van stof onder het beeldscherm. Met een T4 schroevendraaien kun je het stof wegkrijgen.
Veel software voor dit Symbian toestelletje op de markt verkrijgbaar, erg positief!
Fotokwaliteit is niet super te noemen, maar het is ook zeker niet slecht. Persoonlijk maak ik weinig foto's, dus ik heb er geen last van. Maar een fotograaf raadt ik deze telefoon niet aan.
Voor de rest synchroniseert hij NIET met Hotmail automatisch. Dit moet via de knoppen gebeuren.
MFE doet hij daarentegen perfect, goed voor de zakelijke gebruiker dus.
Je hebt ook een modus om hem van privé naar zakelijk te schakelen en andersom. Dit gebruik ik eigenlijk niet.
Belkwaliteit kan in mijn ogen beter, maar is niet ondermaats te noemen.
Momenteel heb ik de laatste fw versie erop, de 300 versie. Deze heeft 1 mankement: op het moment dat je de telefoon opneemt, hoort de persoon aan de andere kant jouw voor ongeveer 4 seconden niet. Dit kan weleens vervelend zijn. Dus mocht je deze telefoon met een oudere software versie kopen, update hem dan niet! Wacht tot een nieuwere versie uitkomt.
Mijn zusje heeft hem sinds 3 weken ook. Ze is echt zo'n meisje-meisje en je verwacht zo'n breezer telefoon bij haar als een samsung met klepje noem maar op, maar ze is helemaal weg van dit toestel.

Absoluut een aanrader!

Ik raad je wel aan deze telefoon met internet bundel te nemen. Ook d.m.v. AGPS maak je gebruik van het internet. Zonder internet bundel kan dit soms aardig oplopen.

0 0

joey ·

Niks anders dan een super toestel. Ik heb veel telefoons gehad en verkoop ze zelf ook maar deze is echt de 1. Hij is uit vanaf eind 2008 maar begint in onze winkel nu dan ook super te lopen. Misschien omdat ik hem zelf heb en ze ernaartoe kan praten maar het is en blijft een supertoestel. De white steel en black steel zijn wel de mooisten.

0 0

Peter ·

Nu 3 maanden in het bezit van de zwarte nokia E71, wat een heerlijk toestel! Hiervoor had ik een HTC TyTn, waar ik ook heel tevreden over was.. Ik wilde niet meer zo'n dik toestel maar wel een volledig toetsenbord! Toen ik de E71 zag was ik meteen verkocht, het toestel is echt super dun, de stalen body voelt echt zeer solide aan! Ik heb hem nog niet laten stuiteren maar ik weet zeker dat hij daar wel tegen kan! Het toetsen op de kleine toetsjes valt mee ook reuze mee.. In het begin was het wennen maar dat heeft heel kort geduurt ik verstuur nu al hele lang mails met met dit toestel! Ik zie weinig nadelen aan dit toestel het menu is overzichtelijk en hij is lekker snel! De camera is niet perfect maar volstaat voor mij! Het enige negatieve wat ik met dit toestel heb ervaren is dat hij soms een soort van vastloper heeft.. ik kan dan alles nog gebruiken wat op mijn startscherm staat maar ik kan niet meer in mijn menu komen, die wil hij gewoon niet openen.. De telefoon opnieuw opstarten lost dit probleem op, maar ik heb nokia gecontact en die hadden hier ook geen oplossing voor.. gelukkig is het nu nog maar 3x voorgekomen!

Voor de rest gewoon een top toestel! Alles doet wat het moet doen en nog snel ook!

0 0

Rick ·

0 0

Martijn ·

Al enkele maanden een grijze E71 in mn bezit. Telkens weer blijf ik me over het mooie uiterlijk verbazen. Voelt erg solide aan en dankzij de nieuwe firmware stabiel en snel genoeg! Batterijduur erg goed, vooral als je applicaties goed afsluit en onnodig gebruik van WiFi/BT voorkomt haalt ie van mij bijna een week. Alleen jammer van die 2.5mm audio jack. Heb een convertor gekocht voor mijn eigen noice cancellation koptelefoon.
Alleen na wat gebruik hoopt zich stof onder het beeldscherm. Net boven de bedieningstoets is het scherm niet waterdicht. Ben er heel voorzichtig mee; screenprotector/exclusief in de rechterbroekzak/netjes schoonhouden maar dan mag niet baten. Ga hem wel terugsturen want van een exclusieve zakelijke Nokia verwacht ik wel dat ze hem goed in mekaar schroeven.

0 0

Tinus ·

Zeer te spreken over dit toestel, er is alleen 1 maar: het niet willen communiceren via wlan met de kpn speedtouch experia box. En helaas totaal geen ondersteuning krijgen van nokia met dit probleem!

0 0

yves rooze ·

Nu ik van de nokia 6110 navigator ben over gestapt naar een nokia e71, heb ik niks anders dan problemen wat een rampen toestel heb al 3 x een nieuwe gehad en deze is ook niet goed de software van de nokia e71 is echt zwaar bagger.

Moet zeggen dat ondanks de software problemen het toch een mooi en elegant toestel is

0 0

mAJESTIC ·

Ik heb eerst de E51 gehad, en zo fijn als dat toestel ook was, de constructie was verre van perfect. Ik heb er maar zat via mijn winkel verkocht, maar ze hadden allemaal hetzelfde euvel.

Nu is er mijn E71 (white steel!) en oh wat ben ik uitermate tevreden over deze telefoon.
Super accu, heerlijk menu, en vooral vlug....!
Had hiervoor even de N96 en het blijft vreemd dat elke nieuwe N-serie telg geplaagd wordt door software ellende, maar een E-serie eigenlijk nooit.

Heel fijn toestel, en een absolute aanrader! Dit geldt tevens voor de E66..

Geloof me, ik verkoop de hele dag telefoons, en ons halve bedrijf zit al aan de E71.

Mocht je nou echt op zoek zijn naar iets unieks, probeer dan de white steel versie te vinden... ;p

0 0

Richard ·

Nadat ik de E61 en vervolgens de E61i met zeer veel tevredenheid had gehad en gebruikt besloten de E71 aan te schaffen.

Het voordeel van deze type nokias vind ik nog steeds dat ze op Symbian draaien en niet het vastloop gevoelige Windows mobile. Tevens vind ik het een voordeel dat je alles via het toetsenbord kan doen en niet een irritant touchscreen hebt met een pennetje.

Ten aanzien van E71 op zijn voorlopers.
Het model is wat minder groot en lomp. Maar dit is ook gelijk weer een nadeel. Waar de toetsen van de E61i een goed formaat hadden zijn ze bij de E71 net iets te klein en druk je soms onbedoeld 2 toetsen in.
Het scherm is de zelfde kwaliteit en niks op aan te merken.
Andere functies als GPS en camera heb ik nog niet gebruikt. (en zal ik waarschijnlijk ook niet gaan gebruiken.)

Wat mij tot nu toe tegen valt is de standbytijd.
Na 1 dag en nacht met weinig gebruik staan er nog maar 3 streepjes batterij. Alles wat stroom kan verbuiken staat dan uit.

In het begin bleef de navigatie toets om de 10 seconden oplichten. Hoogst irritant (vooral s-nachts) Na veel zoeken de oplossing gevonden door de screensaver te activeren.

0 0

Peter van der Horst ·

Ik heb inmiddels iedere denkbare smartphone wel gehad. De Nokia E71 is voor mij de ideale mix tussen een geweldig uiterlijk (RVS), formaat en functies. Helaas ben ik inmiddels wel aan mijn 3e exemplaar toe; de eerste wilde niet opstarten en bij de 2e doet het toetsenbord het niet! ik geef het nog 1 kans, maar ik heb uiteraard wel ernstige twijfels bj de robuustheid.

0 0

Peter ·

Heb een zeer ruime ervaring met smartphones en dit toestel is met afstand de beste van alles wat ik tot nu toe gehad heb. Symbian is razendsnel op dit toestel. De belkwaliteit is super. Alles zit erin, zoals wlan, bluetooth GPS en zelfs nog infrarood.
Heeft alle functionaliteit van de e90, maar niet diens lompheid.
Het enige wat minder is als de n95 is de kwaliteit van de camera. Het toetsenbord is top. Heeft de dezelfde nieuwe functionaliteit met de sneltoetsen als de e51. Dit toestel is super degelijk, zeer goed afgewerkt, een goede accu. Chapeau Nokia. Dit is de beste Nokia ooit!!!
Verbeterpuntje: slechts 1 de headphone uitgang, waarom niet een 3,5 mm. Maar dat is echt zoeken. TOPTOESTEL.

0 0

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten

Klik hier om ook een review te geven