Nokia E71 review


Nokia probeert met de introductie van twee nieuwe E-serie telefoons eens en voor altijd de zakenwereld te veroveren. Voorheen is dit nog niet gelukt maar hier moeten de Nokia E66 en E71 verandering in brengen.

Met de nieuwe Nokia E-series toestellen hebben gebruikers betrouwbare real-time toegang tot hun e-mail, agenda, contacten en actielijsten, en kunnen ze simpel attachments downloaden in onder meer Word-, Excel-, PowerPoint- en PDF-formaat. Naast de zakelijke gebruiker zal de telefoon door het krachtige, flitsende design ook de fashion gevoelige gebruiker aanspreken.

Met de E71 is extra gelet op de wensen van de klant en is door het QWERTY toetsenbord uitermate geschikt voor messaging. Bovendien is de Nokia E71 één van de meest complete smartphones van dit moment met Quadband ondersteuning, zeer veel zakelijke functionaliteit, GPS, snel internet en een QWERTY toetsenbord. De grootste concurrenten van het toestel zijn de BlackBerry Bold 9000 en de HTC S740.

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia E71 zit in een compacte wit met grijze doos. Het openen van de doos is lastig maar met wat geweld gaat hij toch open. De doos bevat naast de E71 standaard de volgende accesoires: een 2 GB microSD geheugenkaart, een microUSB-datakabel, een oplader, een headset, een case, een polsbandje, software CD en de gebruikshandleidingen. De batterij heeft een capaciteit van 1500 MAh. Het is dus een volledig pakket aan accessoires wat bij de Nokia E71 zit. De kwaliteit van de accessoires is prima, het oogt degelijk maar echt bijzonder is het niet. Het nut van het polsbandje is voor ons onduidelijk en had wat ons betreft achterwege kunnen worden gelaten.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel