Honor 7 review

Een prijsvechter vermomd als high-end vlaggenschip


Honor 7 review

Het ‘zelfstandige’ Honor bestaat inmiddels 1 jaar en onlangs presenteerden ze hun vierde toestel voor de Nederlandse markt; de Honor 7.

Als vlaggenschip is de Honor 7 de opvolger van de Honor 6. Ditmaal is het toestel in het metaal gehuld maar de prijs moet toch bescheiden blijven, zoals het hoort bij een dochterbedrijf van Huawei. Desondanks beschikt hij over een 5,2 inch scherm met Full HD-resolutie. Nog opvallender zijn de 20 megapixel camera en vingerafdrukscanner. Dit alles wordt aangedreven door een 2,2 GHz processor en 3 GB aan werkgeheugen.

Op het eerste gezicht is dit een erg aantrekkelijk totaalpakket waarvan je je af kan vragen wat andere fabrikanten hier tegenover kan stellen voor een vergelijkbare prijs. Een aantal concurrenten die wij hebben kunnen selecteren zijn de Motorola Moto X Play, Samsung Galaxy S5 Neo en toch ook de G8 van moederbedrijf Huawei.

Wat zit er bij het toestel?

In het turquoise kleurige doosje zit direct onder het plastic bakje voor het toestel een klein mapje voor de noodzakelijke documentatie, met daarin ook de prikker voor de houder van microSD- en SIM-kaart. Daaronder treffen we nog twee aparte doosjes aan. Eentje voor de USB-kabel en de ander voor de stopcontactadapter. Beide uitgevoerd in het wit.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel