HTC Desire Eye review

Cycloop met identiteitscrisis


HTC Desire Eye review

HTC heeft het zwaar; de verkoopcijfers van veel modellen vallen tegen. Met de ontwikkeling van de Desire Eye proberen ze in te haken op de selfierage en zodoende het tij te keren.

Het is een toestel met twee 13 megapixel camera's die beiden zijn voorzien van een groothoeklens en dubbele flitser. Het scherm is 5,2 inch en beschikt over een Full HD-resolutie. Verder is de Desire Eye uitgerust met BoomSound-speakers. Bovendien is het toestel door de IPX7-certificering als eerste HTC tot op zekere hoogte waterbestendig. Stofvrij is hij echter niet maar daarover later meer.

Andere toestellen met opvallend hoge resolutie selfiecamera's zijn de Huawei Ascend P7 en de Archos 50 Diamond. Beiden beschikken weliswaar niet over de 13 megapixel van de Eye maar doen het met 8 megapixel ook zeker niet slecht. Je zou er misschien niet direct aan denken maar wellicht is de eigen HTC Desire 820 met z'n 8 megapixel selfiecamera ook wel een stevige concurrent.

Wat zit er bij het toestel?

In het geval van de Desire Eye hebben wij een toestel tot onze beschikking gehad dat puur en alleen bedoeld is voor testdoeleinden. Dat resulteert erin dat het toestel in een saai wit doosje wordt geleverd en niet in een mooi aangekleed en uitgerust verrassingspakket. Behalve de Desire Eye kregen wij alleen een microUSB-kabel met adapter voor het stopcontact toegestuurd. Veel uitgebreider is de consumentenversie trouwens ook weer niet, daar zit alleen nog een headset en handleiding extra bij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel