Alcatel One Touch Pop 3 (5.5)


Alcatel One Touch Pop 3 (5.5)
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,5 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Alcatel One Touch Pop 3 (5.5)

 • Groot HD-scherm
 • Vrij voordelige Android-smartphone
 • Verwisselbare achterkantjes
 • Nette 5 megapixel selfiecam

Minpunten Alcatel One Touch Pop 3 (5.5)

 • Geen 4G-internet

De Alcatel One Touch Pop 3 (5.5) in het kort

De Alcatel One Touch Pop 3 (5.5) kwam in oktober van 2015 uit als betaalbare phablet. Een phablet is een kruising tussen een telefoon en tablet. Je hebt hiermee de voordelen van een tablet met een groot scherm in een telefoon die toch in een broekzak past. In deze korte beschrijving gaan we puntsgewijs de voordelen van de Pop 3 (5.5) bij langs.

Geen 4G, wel een groot scherm

De Alcatel OneTouch Pop 3 (5.5) is naast deze versie met een 5,5 inch scherm ook verkrijgbaar in een kleinere 5 inch variant. Dit model is het grootste. Voordeel van een groot scherm is dat je lekker veel op het scherm kwijt kunt. Alcatel One Touch past een HD-resolutie toe waardoor je filmpjes dus in HD-kwaliteit kunt bekijken. Van dichtbij kun je wel afzonderlijke pixels herkennen maar voor dit bedrag mogen we daar nauwelijks over klagen. Deze uitvoering wordt geleverd zonder 4G-integratie zodat je minder snel webpagina's en foto's van internet kunt downloaden. Wil je dat wel kunnen dan ben je aangewezen op de Pop 3 (5.5) 4G.

Leg het vast

Draaien we de Alcatel One Touch Pop 3 (5.5) om dan treffen we een nette 8 megapixel camera aan. Daarmee schiet je foto's die scherp genoeg zijn voor Facebook en bijvoorbeeld Snapchat. De camera van de Pop 3 5.5 wordt vergezeld door een flitser zodat je in donkere omstandigheden ook nog foto's kunt schieten. De camera herkent bovendien zelf gezichten om daarop scherp te stellen en instellingen op aan te passen. Zorgenvrij mensen op de foto zetten dus. Ben je meer van de selfies dan ben je aangesproken op de 5 megapixel selfiecam. Binnen deze prijscategorie is dat erg netjes te noemen. Zelfopnames zijn hierdoor hoog in resolutie en vol detail.

Belangrijkste Alcatel One Touch Pop 3 (5.5) specificaties

 • 8 GB aan opslaggeheugen + een geheugenkaartslot
 • Quad-core-processor op 1,3 GHz, 1 GB RAM-werkgeheugen
 • 2 simkaarten gebruiken dankzij Dual SIM-ondersteuning
 • 8 megapixel hoofdcamera met Full HD-video
 • Selfiecamera van 5 megapixel groot
 • Fors scherm van 5.5 inch groot
 • Bekijk alle Alcatel One Touch Pop 3 5.5 specs

Persoonlijke achterkant

De Pop 3 (5.5) is ondanks z'n zacht prijskaartje toch fraai vormgegeven. Goed dus om te zien dat Alcatel hier niet op bezuinigd heeft. Het ontwerp kenmerkt zich door strakke lijnen en met 8,95 millimeter is het model ook nog relatief slank gebleven. De achterkant van de Pop 3 (5,5) laat zich eenvoudig verwijderen zodat je hem op z'n tijd ook nog kunt verwisselen. Er zijn backcovers verkrijgbaar met een metalen uitstraling en die op leer lijken. Het resultaat is niet alleen mooi maar je kunt hem hierdoor ook afstemmen op je persoonlijkheid.


Concurrenten van de Alcatel One Touch Pop 3 (5.5)

Vergelijk de Alcatel One Touch Pop 3 (5.5) met deze producten


Praat mee over de Alcatel Pop 3 5.5