Uitgelekt document verklapt komst Huawei Ascend P7


De Huawei Ascend P6 krijgt mogelijk volgend jaar april een opvolger. De Ascend P7 moet daarmee niet alleen het nieuwe vlaggenschip worden, hij wordt ook een maatje groter.

De Ascend P6 was namelijk een voor hedendaagse begrippen compacte telefoon. Dat komt met name doordat hij slechts 6,18 millimeter dun is. Maar ook het scherm was voor een vlaggenschip relatief klein; 4,7 inch 'klein'. Op zich is dat prima maar helaas paste Huawei een resolutie van 720p toe. Hierdoor kon je hem nooit echt vergelijken met pak hem beet een Galaxy S4 of HTC One.

Huawei Ascend P7

De Ascend P7 gaat het helemaal anders doen. Een schermdiagonaal van 5 inch en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Volgens een afbeelding die binnen is gekomen bij GSMArena draait het toestel een HiSilicon Balong 910-processor met vier kernen op een snelheid van 1,6 GHz. Dat is relatief laag maar is vermoedelijk om batterij te besparen. Aan de achterzijde zit een 13 megapixel camera, de voorzijde krijgt een 8 megapixel exemplaar. De batterij komt uit op 2.460 mAh wat aanzienlijk groter is dan de 2.000 mAh in de Ascend P6. Of we hieruit moeten afleiden dat de P7 dikker is valt nog te bezien. Als het beeldscherm groter is kan daar automatisch een grotere batterij achter.

Bron: GSMArena.com


Prijsvergelijker Huawei Ascend P6

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Ascend P6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel