Patent toegekend aan Apple om iPhone in vrije val te draaien om schade te voorkomen


De eerste paar dagen ben je extra voorzichtig met je nieuwe iPhone. Maar na die eerste kras is er geen houden meer aan. En uiteindelijk komt het moment dat je hem snoeihard laat vallen met een mogelijke barst in het scherm tot gevolg. Apple to the rescue!

Want het bedrijf heeft een manier bedacht om een iPhone die in een vrije val zit te draaien zodat hij op z'n minst kwetsbaarste kant terechtkomt. En het mooie is dat hiervoor niet per se nieuwe hardware geïntroduceerd hoeft te worden. De bestaande bewegingssensoren zouden de vrije val kunnen detecteren en de trilmotor (verantwoordelijk voor de trilfunctie) zou de iPhone net dat zetje kunnen geven om hem een slag te draaien.

Apple protect patent

Het is een vernuft idee maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Bovendien is geen val gelijk en dus vragen we ons af of dit idee wel in de praktijk helpt. Apple zoekt al langer naar manieren om haar iPhones duurzamer te maken. Lang ging het gerucht dat Apple de nieuwe iPhone 6 zou uitrusten met een beeldscherm van saffier; een steviger materiaal dan glas. In de tussentijd is het raadzaam om voorzichtig met je telefoon om te gaan.

Via: Apple Insider


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel