Twitter wil weten welke apps je gebruikt


Gratis bestaat niet en ook Twitter zoekt dus naar manieren om geld te verdienen. Het belangrijkste wapenfeit is dan; data. En daarom gaat Twitter binnenkort scannen welke apps je gedownload hebt. En dat om je nog beter van advertenties te voorzien.

Twitter belooft alleen de apps te scannen die op je telefoon staan geïnstalleerd, er zal geen data vanuit die apps gedownload worden. Hiermee hoopt Twitter je van relevantere advertenties te kunnen voorzien en betere suggesties te geven van wie je moet volgen. Klinkt mooi maar tegelijkertijd ook een beetje eng. Vooral omdat het niet uitmaakt of je nou met een iPhone of een Android-telefoon werkt.

Twitter privacy

Gebruikers kunnen trouwens ook weigeren dat Twitter deze informatie verzamelt. Er is een instelling en ook geeft Twitter een melding zodra het van plan is data te verzamelen. Wie daarop geen actie onderneemt zal automatisch gescand worden. Vandaag nog wordt de nieuwe iPhone-app verwacht, Android-gebruikers hebben nog een week de tijd. Wie nu al wil weten hoe je precies dit alles kunt uitschakelen; Twitter heeft een opt-out pagina waarin alles stapsgewijs beschreven wordt.

Via: Recode.net


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel