Honor introduceert opvallend bolle Magic

· 1 reactie


Honor heeft zojuist in China de Magic aangekondigd. Het opvallend bolle toestel kent een 5,09 inch scherm dat niet alleen aan de zijkanten afgerond is, ook aan de boven- en onderkant. Datzelfde geldt voor de achterkant.

De Honor Magic kent enkele voor de industrie nieuwe functies. Zo kan de WiseScreen Sensor Magic-techniek dankzij diverse sensoren zien en herkennen dat je de telefoon van plan bent op te pakken. Hierbij kan het scherm alvast aanspringen. Hetzelfde geldt voor het terugleggen waarbij het scherm automatisch uit gaat. Eén van die sensoren is een infrarood camera waarmee iemands gezicht herkend kan worden. Deze stuurt ook de FaceCode Intelligent Recognition aan waardoor een ontvangen bericht al deels in beeld komt te staan wanneer een geautoriseerd gezicht in de buurt is. Big Brother is watching you zeg maar.

Honor Magic overzicht

Achter het 3D gebolde glas ligt een Kirin 950 van Huawei die over acht cores beschikt. Deze kan putten uit een 2.900 mAh grote batterij. Bijzonder daaraan is dat hij beschikt over Magic Charge snellaadtechniek. Honor belooft dat 20 minuten aan de lader al genoeg is voor 70%, nog eens 10 minuten en de batterij zit voor 90% vol. Het werkgeheugen komt uit op een royale 4 GB en er is 64 GB aan opslaggeheugen aanwezig. Er is verder ruimte voor een dubbele simkaart. Achterop vinden we een dubbele 12 megapixel camera waarvan de lens uit zes elementen bestaat en een aperture kent van f/2.2. Vreemd genoeg kent de 8 megapixel selfiecamera een lichtgevoeliger lens van f/2.0. Enig groot nadeel wat we momenteel kunnen verzinnen is dat Honor een relatief oude Android-versie gebruikt. Het gaat om versie 6.0 met daarbovenop Honor Magic Live OS. Of de Honor Magic ook naar Nederland komt is onduidelijk. Omgerekend moet het toestel ruim 500 euro kosten.Praat mee over dit artikel