Eerste nieuwe Nokia-telefoon in tijden aangekondigd; Nokia 150


Hang de vlag uit want Nokia heeft sinds tijden weer een nieuwe mobiel uitgebracht. Het gaat hier dus niet om Microsoft maar het gaat tegelijk niet om een heel spannend toestel. Toch is dit moment zeer bijzonder.

Een consortium kocht de merknaam Nokia van Microsoft terug en is voornemens om weer nieuwe telefoons uit te brengen. De eerste in hopelijk een lange reeks is deze nieuwe Nokia 150. Het gaat om een eenvoudige featurephone die zowel in een single als dual sim-uitvoering beschikbaar komt. Het toestel kost slechts 26 dollar, omgerekend zo'n 25 euro.

Nokia 150
Eindelijk weer een échte Nokia

Over de specificaties van de 150 kunnen we kort zijn; een 2,4 inch scherm met FM radio-ontvanger en VGA-camera. Er is geen aanraakscherm, geen besturingssysteem waarop je apps kunt installeren en ook geen internettoegang. Al deze ontbrekende zaken zorgen er wel voor dat de batterij het zo'n 30 dagen vol kan houden. Dagelijks opladen hoeft dus niet. HMD verwacht het toestel in de kleuren zwart en wit in het eerste kwartaal van 2017 in de winkels te hebben. Europa wordt expliciet genoemd en we gaan er gemakshalve vanuit dat de 150 ook hier verkocht zal worden. Laat dit de opmaak zijn voor nog veel meer telefoons.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel