Eerste thuisgebakken Gingerbread ROMS beschikbaar


Android Gingerbread deed gisteren zijn officiëel zijn intrede. Ontwikkelaars zien de bui al hangen: door toevoegingen van fabrikanten duurt het soms een eeuwigheid voordat bepaalde merken updaten. Zij doen het daarom maar zelf.

Veel fabrikanten van smartphones voegen zelf wat toe aan het besturingssysteem van Google. Daarom kan het soms erg lang duren voordat een update doorgevoerd wordt. De aanpassingen moeten immers ook een update meekrijgen. Dit geeft de ontwikkelaars-gemeenschap genoeg ergernis om het heft in eigen hand te nemen. Bovendien is het voor hen vaak een kwestie van prestige om zo snel en goed mogelijk een OS uit te brengen. Om je alvast lekker te maken voor een stukje peperkoek: de onderstaande foto's zijn screenshots van het nieuwe OS.

Het nieuwe Android toetsenbord
Het nieuwe Android toetsenbord
Het Gingerbread menu
Het Gingerbread menu

HTC

HTC is met zijn Sense interface een notoire “toevoeger” van eigen elementen en daarom hebben de ontwikkelaars hun pijlen voorlopig gericht op dit merk. Tot nu toe zijn er op maat gemaakte ROMS uitgekomen voor de EVO 4G, Droid Eris en Wildfire. Slechts één van deze toestellen is beschikbaar voor de Nederlandse markt. Mocht je interesse hebben in het uitvoeren van een officieuze upgrade: wees gewaarschuwd! Het is momenteel enkel geschikt voor ontwikkelaars omdat het proces slechts een dag onderweg is.

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel