Eerste hands-on beelden Nexus-S tonen NFC


De mazzelkonten bij Engadget hebben de kans gekregen te spelen met de Google Nexus S. Hun voornaamste conclusies: hij is snel, mooi en levert een ware verbetering op de Android-ervaring.

Volgens de verslaggevers van Engadget geeft de Google Nexus S werkelijk een algeheel verbeterde ervaring ten opzichte van de huidige Android-topper, de Galaxy S. Het toestel is razendsnel dankzij de 1GHz Hummingbird processor. Het scrollen geeft bijna geen lag meer en voelt een stuk natuurlijker aan, aldus Engadget. Bovendien ziet alles er een stuk beter uit, door meer oog voor detail in icoontjes en visuele effecten.

Gebruikersgemak en design

Wat betreft het gebruikersgemak heeft Google ook een aantal veranderingen doorgevoerd. Er zijn een aantal verbeteringen gemaakt in het toetsenbord, copy/paste-functies en tekstselectie. De 3.5mm-jackplug en micro-USB zitten opvallenderwijs onderaan bij dit toestel.

# Eerste hands-on beelden Nexus-S tonen NFC

Van het design zijn de verslaggevers duidelijk onder de indruk. Het toestel heeft een lichte curve en is aan de onderkant wat boller. Samen met het pikzwarte exterieur vergelijken ze het toestel dan ook met een spookachtige alien (vermoedelijk van het soort uit de film… Alien). Hieronder staan een aantal foto’s waarop dit duidelijk wordt. We sluiten ons aan bij Engadget, de Nexus S is zeker een zeer mooie smartphone! Kritisch als altijd merken de reviewers van Engadget wel op dat het toestel een ware vlekkenmagneet is. Gezien eerdere ervaringen met dergelijke behuizingen kunnen we ons dat goed voorstellen.

# Eerste hands-on beelden Nexus-S tonen NFC

Near Field Communication

De eventuele NFC capaciteiten van de Samsung Nexus S werden veelvuldig besproken op het internet. Gisteren kon iedereen opgelucht ademhalen toen voor eens en altijd vastgesteld werd dat het toestel inderdaad over deze “OV-chipkaart-achtige” techniek beschikt. In de demo uit het filmpje zien we het in actie.

Het werkt snel en moeiteloos. De enige vereiste actie is het toestel voor de bron houden, en alle NFC-tags worden direct handig gebookmarked. Het ziet er interessant uit. Dit kan nog wel eens erg leuk worden zodra het een breed geïmplementeerde techniek wordt! Al met al zijn de eerste indrukken dus zeer positief en we kunnen niet wachten totdat we het toestel eigenhandig mogen proberen.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel