Andy Rubin showt Honeycomb op tablet


Op de dag dat Android 2.3 Gingerbread uitkwam, zat mr. Android Andy Rubin al met een tablet met de volgende versie op schoot. Hij toonde het nieuwe systeem op een tablet van Motorola.

Met Gingerbread maakt Android het ontwikkelaars mogelijk om apps te maken die een betere ervaring geven op tablets. Met Honeycomb, dat waarschijnlijk versienummer 3.0 mee zal krijgen, zet Android een extra stap richting tablets.

Rubin android 2

Gmail-app

Rubin laat een systeem zien dat duidelijk gemaakt is voor tablets. De Gmail-app is ruimer van opzet, en is vergelijkbaar met de mailapplicatie op de iPad. Op de vraag of Honeycomb speciaal voor tablets gemaakt is, of ook voor smartphones is, kun je je tussen de regels van Rubins reactie door lezen dat het systeem voor zowel tablets als smartphones zal zijn, maar dat de aandacht meer updates voor tablets gaat.

Opvallend detail van de Motorola-tablet die in de presentatie van Rubin figureert, is dat het apparaat geen fysieke knoppen heeft. Tot nu toe hadden Android-apparaten vier fysieke knoppen: home, menu, terug en zoeken. Daar lijkt met Honeycomb verandering in te komen. De knoppen zijn nog wel aanwezig, maar zijn nu onderdeel van het beeldscherm.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel