Australische politie: Apple Maps levensgevaarlijk!


De Australische politie waarschuwt voor een nieuw gevaar. Ditmaal geen waarschuwing voor de zoetwater krokodil in het zwembad, een roodrugspin in je schoen of een school dooskwallen. Het gevaar komt uit een geheel nieuwe hoek.

We doen er lacherig over maar er is toch reden om alert te zijn. Vooral omdat enkele automobilisten regelrecht in levensbedreigende situaties gedirigeerd werden. Zo kreeg de lokale politie enkele verontrustende telefoontjes van Apple Maps-gebruikers die hopeloos verdwaald waren in het Murray Sunset National Park. Allemaal waren ze op zoek naar Mildura, 70 kilometer van de plek waar Apple Maps denkt dat het ligt.

Apple Maps Fail
Hier moet je dus NIET zijn

De politie waarschuwt dat het park geen eigen watervoorzieningen heeft en de temperaturen tot 46 graden kunnen oplopen. In één enkel geval duurde het 24 uur voordat iemand hulp kon inroepen. Maar er zijn meer gevallen bij de politie bekend van gebruikers die de verkeerde richting op werden gestuurd. Apple heeft al schuld bekend en raadt alternatieve software aan voor op je iPhone 5 zoals zoals Nokia Here.

Bron: The Australian


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel