"Windows Phone 7-app sneller klaar"


Om uit te vinden voor welk mobiel platform het ontwikkelen van een applicatie het eenvoudigst is, organiseerde de Budapest New Tech Meetup een competitie tussen ervaren programmeurs die werken met iOS, Android en Windows Phone 7.

De ontwikkelaars kregen een concept van een applicatie voorgelegd, en hadden anderhalf uur om zo ver mogelijk te komen. Ieder team had twee leden. Ze begonnen allemaal 'from scratch'. Alle code voor hun app voerden ze dus zelf in. De opdracht kenden ze van te voren niet. Ter plekke hoorden ze dat ze bezig moesten met een applicatie die het mogelijk maakte om sprekers op een conferentie tijdens hun presentatie te beoordelen.

Windows Phone 7 'wint'

Toen na 90 minuten de stand van zaken werd opgemaakt, bleken de ontwikkelaars voor Windows Phone 7 veel verder gekomen te zijn dan hun collega's die aan een Android-app en een iOS-app werkten. De Windows Phone 7 was bijna klaar, er was alleen nog geen echte database met sprekers aan gekoppeld. De iOS- en Android-ontwikkelaars kwamen niet verder dan één scherm.

Wp7 win
Screenshot van de winnende app

De winnende programmeurs gaven de eer van hun overwinning onmiddellijk aan het platform waar ze mee werkten. "We hebben niet gewonnen omdat wij zo fantastisch zijn, maar omdat het ontwikkelplatform voor Windows Phone 7 zeer productief is", zei ontwikkelaar András Velvárt.

Bron: Wmpoweruser.comPraat mee over dit artikel