BlackBerry wil niet door Chinezen overgenomen worden


De zelf in Hong Kong geboren CEO van BlackBerry John S. Chen waarschuwt Chinese bedrijven dat ze in het Westen niet zitten te wachten op een Chinese overname. Veel van die overheden werken met BlackBerry's en die vrezen Chinese bemoeienis.

Er gaan al langer geruchten over een mogelijke overname van BlackBerry. Het zijn niet eens geruchten meer, het bedrijf zocht voordat het een kapitaalinjectie kreeg naar een overnamepartner. Toch hoeven Chinese bedrijven niet aan te kloppen. Veel Westerse overheden werken met BlackBerry-telefoons en die vrezen dat de veiligheid in het geding komt. Een overname vergelijkbaar met die van Motorola door Lenovo lijkt daarmee uitgesloten.

John S. Chen BlackBerry
CEO John Chen zit niet op de Chinezen te wachten

Daar waarschuwt CEO John Chen voor. Een Chinese overname zou zoveel problemen en vraagtekens oproepen over veiligheid dat het eigenlijk uitgesloten is. De noodzaak voor een overname is ook niet zo dringend als een jaar geleden. Inmiddels krabbelt BlackBerry aardig op boekt het een bescheiden succes met opvallende modellen zoals de Passport en brengt het zelfs weer traditionele telefoons uit met de Classic.

Bron: Bloomberg.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel