Top 10 2011: De grootste, snelste, dunste, duurste,..

· 8 reacties


De mobieletelefoondatabase van NieuweMobiel.NL groeide in 2011 met 210 toestellen. Van groot tot klein, goedkoop tot duur. Wij presenteren je de uitersten van het mobiele jaar 2011.

1. Grootste scherm: Samsung Galaxy Note - 5.3 inch

2011 was het jaar van de steeds groter wordende schermen. Met 5.3 inch heeft de Samsung Galaxy Note het grootste scherm van alle telefoons die dit jaar geïntroduceerd werden. Het toestel, volgens fabrikant Samsung een tussenvorm tussen een telefoon en een tablet, wordt geleverd met een pennetje, zodat je op het grote scherm ook aantekeningen kunt maken.

Samsung galaxy note met stylus1
Tweemaal in onze lijst van uitersten: de Samsung Galaxy Note

2. Hoogste pixeldichtheid: Apple iPhone 4S - 326ppi

Met een groter scherm heb je steeds meer pixels nodig om een fatsoenlijk beeld te geven. Hoewel we de resoluties het afgelopen jaar hoger zagen worden, blijft de iPhone 4S met zijn relatief kleine scherm van 3,5 inch aan kop staan. Met een pixeldichtheid van 326 pixels per inch heeft dit toestel de hoogste pixeldichtheid, hoewel andere fabrikanten gevaarlijk dichtbij komen.

3. Snelste processor: HTC Sensation XE - 1,5 GHz dualcore

2011 was ook het jaar van de steeds sneller wordende processors. Met 1 GHz heb je inmiddels een mid-end toestel in handen. HTC spant de kroon met de snelste processor. De Sensation XE is uitgerust met een 1,5 GHz dualcore-processor van Qualcomm, een snelheid die in de eerste maanden van 2012 ongetwijfeld gebroken zal worden.

Htc sensation xe1
De snelste: de HTC Sensation XE

4. Duurste telefoon: Sonim Ex-Handy 06 - 1099 euro

De duurste telefoon van 2011, los van uitwassen met goud zoals de Nokia Oro, is de Sonim Ex-Handy 06, een toestel dat los te krijgen is voor net iets minder dan 1100 euro. Je zult het dan zonder alle bekende smartphonesfuncties moeten doen, maar hebt dan wel een toestel dat meer dan een week standby kan blijven, en situaties overleeft die je zelf waarschijnlijk met de dood moet bekopen.

5. Goedkoopste telefoon: Samsung E1150 - 15 euro

Groeit het geld je niet op de rug, of zie je de noodzaak niet om honderden euro’s aan een los toestel of een duur abonnement te besteden, dan kun je op NieuweMobiel.NL ook terecht voor voordeligere modellen. De goedkoopste leverbare telefoon van dit moment is de Samsung E1150. Voor iets meer dan een tientje is ‘ie de jouwe.

E1150 1
De goedkoopste

6. Kleinste telefoon: Alcatel One Touch 223 - 43,6 cc

Wie in 2011 een telefoon uitzocht, keek meestal niet naar het kleinste toestel, wat een aantal jaren geleden nog vrij gebruikelijk was. Het kleinste toestel dat we in 2011 toevoegden was de Alcatel One Touch 223, die met afmetingen van 90 x 44 x 11 mm een inhoud van 43,6 cc heeft, en daarmee het kleinste toestel van het afgelopen jaar is.

7. Dunste telefoon: Motorola Razr - 7.1 inch

Door de steeds groter worden schermen op smartphones, was kunnen telefoons steeds dunner worden, en dat gebeurt ook. Motorola spande de kroon met een smatrtphone die slechts 7.1 mm dik is. De supperdunne Motorola Razr kan zo dun gemaakt worden, doordat de batterij niet te vervangen is, en het achterpaneel gemaakt is van zeer dun materiaal. We zullen in 2012 zien of dit nóg dunner kan.

Motorola droid razr
De dunste: De Motorola Razr

8. Eerste 3D: LG Optimus 3D

In 2011 zag de eerste 3D-telefoon het licht: de LG Optimus 3D. Erg positief waren de reacties op het vrij lompe toestel niet, maar feit blijft dat LG met deze telefoon een primeur in handen heeft. Later kwam ook HTC met een 3D-telefoon, de EVO 3D. Wij verwachten dat andere marktpartijen in het komende jaar ook met toestellen zullen komen die 3D ondersteunen?

9. Simpelste telefoon: John’s Phone - 1 functie

Al die functies op één telefoon, mag dat ook ietsje minder zijn? Als het aan de makers van de John’s Phone ligt wel. In 2011 kwam de Nederlandse maker van dit ultrasimpele toestel met een aantal nieuwe versie. De functie van het toestel blijft gelijk: je kunt er mee bellen, en meer niet, zelfs SMS’sen is onmogelijk. Dat is pas simpel!

Gold limited
De allersimpelste: John's Phone

10. Grootste batterij: Galaxy Note - 2500 mAh

Grote schermen vreten energie. Dat zorgt ervoor dat je de gemiddelde smartphone iedere dag op moet laden. Het is daarom zeer welkom dat de grootste batterij in dit overzicht van uitersten hoort bij het toestel met het grootste scherm. De 2500 mAh in de Samsung Galaxy Notezijn meer dan welkom, en zorgen ervoor dat je met dit grote toestel minstens 24 uur vooruit kunt, bij normaal gebruik.

Het grootste deel van bovenstaande gegevens komt uit de uitgebreide database van NieuweMobiel.NL, die toegankelijk is via ons zeer uitgebreide zoekscherm. Mocht je zelf nog opmerkelijke dingen zijn tegengekomen dan horen we dat graag van je hieronder in de comments.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel