Alcatel OneTouch Idol 4 krijgt nieuw type Snapdragon-processor


Onlangs liet Qualcomm weten dat de Snapdragon 618 en 620 voortaan door het leven gaan als Snapdragon 650 en 652. Mogelijk stralen de nieuwe nummers toch beter uit. Eén van de eerste die deze SoC krijgt is de OneTouch Idol 4 van Alcatel.

Bewijs hiervoor wordt geleverd door een benchmark die onlangs op GFXBench verscheen. Erg hard is dat bewijs natuurlijk niet, het is meer een voorspelling. Het rapport dat ze geven duidt op een 5,5 inch scherm met Full HD-resolutie. Het echte nieuws is echter afkomstig op het processor-gebied. Alcatel zou kiezen voor een Snapdragon 652, voorheen bekend als de Snapdragon 620. Het gaat om een octacore-variant op 1,8 GHz en met de beschikking over 3 GB aan werkgeheugen.

Alcatel OneTouch Idol 4

Volgens de bron beschikt de Idol 4 verder over een 16 megapixel schieter en een keurige 8 megapixel variant op de voorkant. Hiermee belooft de OneTouch Idol 4 een ware selfietelefoon te worden. Ook bij het videobellen kan een dergelijk hoge resolutie van pas komen. Overigens staat in het GFXBench-rapport respectievelijk 15 en 7 megapixel maar daar worden de eerder genoemde 16 en 8 mee bedoeld. Video kan mogelijk in maximaal 4K opgenomen worden. Het is niet ondenkbaar dat Alcatel OneTouch de Idol 4 (6070) tijdens het Mobile World Congress eind februari in Barcelona aankondigt. Dat is niet geheel toevallig precies een jaar na de komst van de Idol 3.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel