Microsoft geeft voor het eerst Windows Phone 7-verkoopcijfers


Lang deed Microsoft geheimzinnig over de verkoopcijfers van Windows Phone 7 waardoor algemeen werd aangenomen dat deze tegenvielen. Nu geeft Microsoft voor het eerst een indicatie over het succes van het prille OS.

Zo meldt Microsoft bij monde van Achim Berg (CVP Mobile Communications Business and Marketing Group) dat in de eerste zes weken maar liefst 1,5 miljoen Windows Phone-telefoons zijn verkocht. Niet zozeer aan consumenten, maar aan (toe)leveranciers en operators. Het kan dus maar zo zijn dat veel daarvan nog in de schappen of in het magazijn liggen. Maar laten we positief blijven.

Windows Phone 7 customer
Windows Phone 7-toestellen doen het goed

Het getal zegt in ieder geval dat Microsoft zich goed heeft binnen weten te praten bij de KPN's en Vodafone's van de wereld. Lang noemde Microsoft geen getallen over de Windows Phone-verkopen waardoor werd aangenomen dat deze wellicht tegenvielen. Microsoft zelf bleef echter altijd volhouden dat de verkopen aan de verwachting voldeed.

Positief

Wij waren overigens in het algemeen erg positief over Windows Phone 7. Van de drie Windows Phone 7-telefoons (HTC 7 Trophy, LG Optimus 7 en de Samsung Omnia 7) die wij tot op heden getest hebben kwam het OS goed uit de bus. Ze nog eens teruglezen kan hier;

Bron: Microsoft.com



Praat mee over dit artikel