Burgermeester van Quebec krijgt telefoonrekening van 20.000 dollar


Het kan de beste overkomen; je bent in het buitenland, hebt roaming aan staan en je smartphone gaat als een idioot data versturen. Gevolg, je komt thuis en treft een gepeperde telefoonrekening op de mat. Zo ook de burgermeester van Quebec.

Burgermeester Régis Labeaume van Quebec Canada zal wel vreemd opgekeken hebben toen hij thuiskwam van een trip naar Rome Italië. Hij was daar flink in de weer geweest met z'n iPad (11.800 dollar) en ook z'n smartphone had weinig rust gekregen (8.000 dollar). Vervolgens had hij tijdens een uitstapje in de VS ook nog voor 2.100 Canadese dollar verstookt. Samen opgeteld een dikke 15.000 euro. En in plaats van zichzelf de schuld te geven is meneer Labeaume vooral erg boos op z'n operator. Die had hem moeten waarschuwen. Ook de inwoners van Quebec zijn niet blij, die moeten namelijk opdraaien voor een deel van de kosten.

Regis Labeaume
Snapt er helemaal niets van...!

Van de vakantie naar Rome wist de burgervader de operator te overtuigen de rekening te verlagen met zo'n 65%. Die betaalde hij uit eigen zak. De belastingbetaler moet de rekening van Amerika betalen want dat was werk gerelateerd. En omdat burgermeester Labeaume het verschil niet weet tussen 3G en WiFi kan hem dat niet aangerekend worden, zo is althans zijn eigen beredenering. In Europa zijn de soms absurde roaming-tarieven al langer doorgedrongen. Daar heeft de Europese Commissie al eerder een stokje gestoken voor de soms exorbitante tarieven. Afgelopen 1 juli nog gingen de maximale data-tarieven met 55,5% naar beneden. In vergelijking met 2010 is data-roaming zelfs 25 maal goedkoper geworden.

Bron: CBC


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel