“Samsung Galaxy Z Fold 3 krijgt kleiner scherm”


De Fold 2 was een vrij grote upgrade ten opzichte van de eerste Fold. Vooral op het gebied van het scherm voorop. Die werd flink groter en strekt van rand tot rand. Niet de Fold 3 zo lijkt volgens dit gerucht. Die krijgt juist een kleiner scherm.

Samsung is nog zoekende met haar opvouwbare telefoons. Niet gek want de categorie staat in de kinderschoenen en de ideale vormgeving is nog niet gevonden. Niet gek ook want als origami ons iets geleerd heeft is dat je door te vouwen oneindig veel kanten op kunt. Voor de Fold 3 betekent dit wellicht een kleiner scherm voorop. Vreemd ergens want de Fold ging juist van 4,6 naar 6,2 inch.

Samsung Galaxy Z Fold 2 in hands
De Fold 3 krijgt een heel andere voorkant dan de Fold 2 nu

4 inch klinkt dan wel als een stap terug als hoeft dat niet. Wellicht heeft Samsung een andere toepassing in gedachten dat een ander formaat zou rechtvaardigen. Nu dient het scherm voorop als een volwaardig scherm, waardoor de noodzaak afneemt om hem open te klappen. Wellicht wordt het scherm op de Fold3 wel meer een soort notificatiescherm net zoals op de Z Flip. Er zou ook een heel ander idee achter schuil kunnen gaan, wellicht heeft Samsung ruimte nodig voor een S Pen.

Galaxy Z Fold Lite

Naast een kleiner scherm voor de Fold3 wordt verwacht dat Samsung de Flip 2 uitrust met een 3 inch scherm tegenover een 1,1 inch scherm nu. Binnenin blijft het schermformaat volgens een gerucht op 6,7 inch. En dan zou Samsung nog een derde model in de Galaxy Z-serie willen aankondigen; de Z Fold Lite. Die naam suggereert dat er een voordelige model aan komt maar nog altijd met een 7 inch scherm binnenin. Al deze 3 modellen zouden ergens in 2021 uit moeten komen. Wat er gebeurt is met de Fold S, met een 360 graden scharnier, is onduidelijk.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy Z Fold 3 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy Z Flip 3 verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel