Uitzending Gemist-app naar Android


Uitzending Gemist, de verzamelbak van programma’s van de publieke omroep, is sinds vandaag te krijgen in de Android Market te krijgen. Een app voor de iPhone en de ipad was er al langer.

Met de nieuwe app kunnen Android-gebruikers TV-programma’s die ze gemist hebben alsnog bekijken. Programma’s verschijnen de dag na uitzenden in de app, en zijn vervolgens tien dagen te bekijken. De app geeft beeld in 1 Mbps. Dat wordt dus opletten met je datalimiet. De publieke omroep meldt dat de iPhone-versie van de app inmiddels bijna een miljoen keer is gedownload, en verantwoordelijk is voor 15 procent van de kijkers.

Uitzending Gemist-app naar Android

In een officieel bericht over de nieuwe geeft de omroep het belang van Android aan: “Met de applicatie maakt de Publieke Omroep haar programma-aanbod op mobiel voor een bredere groep mensen beschikbaar. Inmiddels heeft 57% van alle Nederlanders een Android-toestel. Het aantal bezoekers dat de Publieke Omroep-sites met een Android-toestel bezoekt neemt ook snel toe. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bezoekers met een Android-toestel met 145% toegenomen.”

Bron: Publiekeomroep.nl



Praat mee over dit artikel