Sonim kondigt NFC-uitbreiding voor XP3300 Force aan


Sonim heeft een aparte NFC-module voor haar Force XP3300-telefoon aangekondigd. Professionals kunnen met deze uitbreiding diverse registratie- of identificatiedoeleinden uitvoeren met hun bestaande Sonim Force telefoon.

De XPand NFC-module komt in de vorm van een batterijcover. De gebruiker hoeft zich geen zorgen te maken over de robuustheid van de module zelf; het toestel is samen met deze nieuwe cover nog steeds IP68 gecertificeerd. Volgens Sonim zal de XPand NFC-module ook geschikt zijn voor toekomstige modellen, maar vooralsnog is de Force XP3300 het enige toestel in het assortiment dat overweg kan met deze uitbreiding.

Sonim NFC module
Sonim Force met losse NFC-module

Niet eerste NFC

De techniek NFC is sterk in opkomst, maar is voor consumentendoeleinden nog niet doorgebroken. Dat is heel anders bij professioneel gebruik. Daar wordt het al jaren op grote schaal toegepast voor onder andere beveilingsdoeleinden. De module inclusief de bijbehorende software is alleen beschikbaar via Sonim's zakelijke partners. Zij zijn ook op de hoogte van de bijbehorende prijzen. Het is overigens niet de eerste keer dat Sonim met NFC aan de slag gaat. Eerder nog kondigde het de Sonim Core NFC XP1301 aan die beschikt over deze contactloze communicatiemethode.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel