Sony Ericsson sluit zich aan bij Android


Sony Ericsson kondigt vandaag aan haar portfoliostrategie uit te breiden door zich aan te sluiten bij de Open Handset Alliance, de groep bedrijven dat zich bezighoudt met Android.

Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux: "Sony Ericsson is verheugd dat ze zich heeft aangesloten bij de Open Handset Alliance. We laten hiermee zien dat we een telefoon willen ontwikkelen op basis van het Android platform. Sony Ericsson neemt enorm veel ervaring mee naar de Alliantie. We zijn expert in het maken van klantgerichte multimediatelefoons met steeds vernieuwende gebruikservaringen. Daarnaast kunnen we voortborduren op de successen van de Walkman en Cybershot submerken. Sony Ericsson is een fervent voorstander van open besturingssystemen en we zijn van mening dat de Open Handset Alliance een geweldige kans biedt om een nieuwe en unieke gebruikservaring te realiseren zoals alleen Sony Ericsson dat kan.”

Eerdere interesse
Eind september werd duidelijk dat Sony Ericsson interesse had in Android, al werd dit toen niet hardop bevestigd. Deze aankondiging maakt de weg vrij voor een nieuw high-end toestel van Sony Ericsson draaiend onder Android.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel