Website gelanceerd met info vermiste en gestolen mobieltjes


Altijd al afgevraagd of dat mobieltje dat voor weinig geld op Marktplaats wordt aangeboden gestolen is? Vanaf heden is er een website waarop dit te controleren is.

Via www.telefooncheck.nu is vanaf nu te controleren of een mobieltje als gestolen of vermist is opgegeven. Ook kunnen eerlijke vinders melden dat ze een toestel gevonden hebben. Hiermee verhoogt de website de kans dat gestolen of gevonden toestellen terug komen bij hun rechtmatige eigenaar.

IMEI-nummer
Vermiste en gevonden mobieltjes worden in een datbase geplaatst aan de hand van hun IMEI-nummer. Dit is het unieke, 15-cijferige identificatienummer van een mobiele telefoon. Deze code is eenvoudig op te vragen door op een mobiele telefoon de volgende code in te voeren: *#06#

Het plaatsen zou naar verluidt van de beheerders in enkele minuten gebeurd zijn. De zoekfunctie maakt de site niet alleen geschikt voor mensen die een telefoon verloren of gevonden hebben, maar ook voor mensen die een 2e hand toestel willen kopen via websites als Marktplaats en Speurders. Alvorens het toestel te kopen, kunnen zij in de database opzoeken of het toestel al dan niet als vermist of gestolen staat geregistreerd. Hierdoor wordt het lastiger om gestolen mobieltjes te verkopen.



Praat mee over dit artikel