Opvolger Nokia N8 gelekt?

· 2 reacties


Als fotografie je ding is dan is de kans groot dat de Nokia N8 je huidige telefoon is. Het toestel staat op eenzame hoogte als het gaat om 'camphones'. Nokia stoomt een opvolger klaar en wel in de vorm van deze Nokia 803.

Bewijs daarvoor komt uit een gelekte handleiding die bovendien onderstaande afbeelding bevatte. De bedieningsknop heeft wel wat weg van die op de Lumia 710 en de opwellende puist op de achterzijde is ook bij de N8 aanwezig.

Nokia 803
Nokia 803

De drijvende kracht achter deze 803 is naar verluidt het oude vertrouwde, maar bewezen, Symbian. Belle welteverstaan. Volgens eerdere berichten zou het scherm 3.5 inch groot zijn, net als bij de N8, maar beschikt deze voor Symbian-begrippen wel over een erg grote resolutie; 800 x 480 pixels. En de ClearBlack-technologie moet voor extra zwart zorgen. De processor lijkt een singlecore 1 GHz exemplaar te zijn. Verder lijkt het erop dat NFC en DLNA niet ontbreken.

Camera

Welke cameramodule is toegepast is nog even gissen. De Nokia N8 is uitgerust met een 12 megapixel exemplaar. Natuurlijk zou Nokia het aantal megapixels kunnen verhogen, maar er zijn ook geruchten die spreken over optische zoom. En dat is iets wat we helaas nog te weinig zien bij telefoons en waar we dus erg naar uitkijken.

Bron: Pocketnow.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel