"Nokia werkt aan Symbian-opvolger N8"

· 3 reacties


De Nokia N8 krijgt een opvolger die op Symbian draait, zeggen bronnen van het blog UnwiredView. Het toestel zou voorzien zijn van een goede camera, en daarom verkocht worden als een echte camera-telefoon.

Net als de N8 zou de nieuwe Symbian-smartphone zijn voorzien van een 3.5 inch scherm. Het toestel krijgt 512 MB RAM en een processor van 1 GHz. De cameraresolutie is nog onzeker, maar camera op dit nieuwe toestel zou zijn uitgerust met optische zoom, een feature die normaal gesproken is voorbehouden aan fotocamera’s. Eerder kwam Samsung met een toestel met optische zoom, de G600. Het toestel moet Nokia’s naam als maker van cam-phones hoog houden.

201004 nokia n8 official
De N8 krijgt een echte opvolger

Waarom zo’n goede camera-telefoon niet op Windows Phone kan draaien, is ons niet duidelijk. De specs van het toestel maken het geschikt voor het OS van Microsoft, en de interface van Windows Phone maakt het mogelijk om razendsnel een foto te maken. Nokia en Microsoft sloten aan het begin van dit jaar een deal om samen telefoons te maken. Het eerste Windows Phone-toestel van Nokia, de Lumia 800, ligt inmiddels in de schappen.

Bron: Unwiredview.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel