Apple bant ontdekker veiligheidslek iOS


Charlie Miller, de ontdekker van een veligheidslek in iOS, is door Apple uit het developer programma gezet. Hij wist een app met kwaadaardige code door het strenge goedkeuringsproces van Apple te krijgen, en moet dat bekopen met een ban.

Miller zegt dat hij geen kwade bedoelingen had. Hij stelde Apple drie weken voordat hij de app maakte op de hoogte van het lek. Toen hij niets hoorde stapte hij met zijn onthullingen naar het tijdschrift Forbes, dat melding maakte van het lek. De app van Miller kon kwaadaardige code op een iPhone, iPad of iPod Touch draaien. Miller zal volgende week een conferentie bezoeken, om uit te leggen hoe hij de exploit maakte. Het is ook onduidelijk of het lek in de laatste versie van iOS nog bestaat.

Imhackingintouriphone

Het publiceren van een kwaadaardige app is vanzelfspreken tegen regels die door Apple zijn opgesteld. Het is daarom niet vreemd dat Miller uit het ontwikkelprogramma gegooid is. Anderzijds brengt hij met zijn app een boodschap: hij toont een lek aan, en laat zien dat het toelatingsproces van Apple niet deugt. Aan het spreekwoord ‘don’t shoot the messenger’ heeft Apple in elk geval geen boodschap.

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel