LG lanceert Optimus 2X

· 1 reactie


LG heeft de Optimus 2X officieel gepresenteerd. Daarmee is het Koreaanse bedrijf de eerste met een dualcore-smartphone. De telefoon komt in Azië en Europa op de markt. De Optimus 2X draait op Android 2.2 Froyo.

Met de Optimus 2X staat LG in één klap aan de top van de smartphone-markt. LG denkt dat het toestel al in januari geleverd wordt. In video's die op internet verschenen laat deze smartphone indrukwekkende prestaties zien. Als ook de bouwkwaliteit van het toestel goed is, zou de Optimus 2X zomaar een populair toestel kunnen worden. In ieder geval is de smartphone een uitdaging voor concurrerende merken. Zij zullen de aanval moeten pareren, in een strijd die voor consumenten alleen maar voordelen heeft.

Optimus2x

Specificaties

De Optimus 2X heeft een 1 Ghz dualcore-processor, de Nvidia Tegra 2. Het toestel heeft een 4 inch LCD-scherm. De 8 GB intern geheugen is voor de huidige standaarden aan de kleine kant, maar dit is uit te breiden door een microSD-kaart te plaatsen. De telefoon heeft twee camera's: aan de achterzijde een exemplaar van 8 megapixels, die het mogelijk maakt om video op te nemen in Full HD (1080p). Aan de voorzijde vind je een camera van 1.3 megapixel om te videobellen. Afspelen van opgenomen video's kan via HDMI. LG heeft al een upgrade beloofd van het besturingssysteem. Op termijn zal Android 2.3 Gingerbread op de Optimus 2X geïnstalleerd kunnen worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel