Word Lens app maakt Spaanse les overbodig


Word Lens is een nieuwe augmented reality iPhone-app die Spaanse tekst direct kan vertalen door er met je camera naar te wijzen. Dat lees je goed, directe vertaling zonder enige moeite van de gebruiker.

Augmented reality-apps zijn in opkomst. Dit zijn applicaties die gebruik maken van de camera en de sensoren op je smartphone. De app leest dan de informatie uit die via de camera binnenkomt en analyseert wat het is. 'Word Lens' doet dit met het geschreven woord. Door op een tekst te mikken wordt deze direct vertaald, zonder internetverbinding. Word Lens gaat van Engels naar Spaans, en andersom. Andere talen zijn vooralsnog niet beschikbaar. In de onderstaande video kan je zien hoe het werkt.

Indrukwekkend

Wat ons betreft is dit behoorlijk indrukwekkend. De snelheid en accuratesse waarmee de app vertolkt is verbluffend. Bovendien is er geen internetverbinding voor nodig. Engadget heeft de app inmiddels zelf getest, en claimt dat de real-life situatie iets minder goed werkt dan de video. Toch zijn ze net als ons nog steeds onder de indruk. Word Lens is gratis te downloaden voor je iPhone via iTunes. Een taalpakket kost wel rond de vier euro. Mocht je het proberen laat dan even je bevindingen achter in de comments!

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel