Renders tonen conservatieve Sony Xperia XZ4 Compact


Er lijkt weer een Compact-uitvoering te komen van Sony's XZ-vlaggenschip. Er zijn namelijk renders verschenen van deze aankomende XZ4 Compact. We zien een klein 5 inch toestel met een look uit 2017.

Sony brengt als één van de weinige fabrikanten nog compacte versies uit van haar vlaggenschepen. De komst van weer een nieuwe Compact is ergens opvallend want van de XZ3 kwam nooit een dergelijk compacte uitvoering uit. Vanaf de XZ4 lijkt het daar weer mee te beginnen en vandaag krijgen we dankzij renders op compareraja onze eerste blik op. En ze zijn op het eerste gezicht erg conservatief.

Sony Xperia XZ4 Compact

Verwacht bij de Xperia XZ4 Compact geen randloze schermen, scherminkepingen, gebogen randen of dubbele camera's. Het toestel lijkt zo uit 2017 te stappen in plaats van 2018 of beter gezegd 2019. Ergens een gemiste kans want iemand die een compacte smartphone wil wil misschien ook wel een moderne. Uit de renders kunnen we verder opmaken dat het toestel beschikt over een koptelefooningang, USB-C poort, vingerafdrukscanner in de zijkant en wat lijkt op een connector voor accessoires. Achterop vinden we een enkele camera. Op zich heeft Google bewezen dat dit geen probleem hoeft te zijn voor de fotokwaliteit maar we weten ook dat Sony niet over dezelfde softwarematige-trucjes beschikt. Dat belooft dus niet het allerbeste voor de camera-kwaliteit.

Als eerste de Sony Xperia XZ4 Compact hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

XZ4 Compact onthulling

Voorop de XZ4 Compact zitten net als bij de XZ2 Compact dubbele speakers voor stereo-geluid. Het schermformaat kent een diagonaal van 5 inch met een nog onbekende resolutie. Bij de XZ2 Compact werd die eindelijk verhoogd naar Full HD dus wij gokken daar ook nu op. De dikte komt uit op 9,3 millimeter wat niet erg dun is maar wel gebruikelijk voor een Compact-model. Wanneer Sony het toestel officieel onthuld is nog even afwachten al is het veilig aan te nemen dat dit tussen januari en februari 2019 gaat gebeuren.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws