"MeeGo verandert de manier waarop we met smartphones werken"


Nokia werkt momenteel keihard aan MeeGo, het besturingssysteem dat de toekomstige topmodellen van het Finse merk moet sieren. Volgens chef van het team dat de interface ontwerpt, is MeeGo een revolutie.

Smartphones verkeren nu nog in het ontwikkelingsstadium waar auto's honderd jaar geleden in zaten. Het stuur, de belangrijkste 'interface' van een auto, was toen nog niet uitgevonden. Fabrikanten waren zoekende naar het beste systeem, en probeerden allemaal iets uit, zegt chef UI-design Marko Ahtisaari van Nokia. iOS, Android en Windows Phone 7 worden door Ahtisaari geduid als poging om naar het 'stuurwiel' voor smartphones te zoeken.

MeeGo

Nokia zoekt met MeeGo, dat samen met Intel en AMD ontwikkeld wordt, naar de volgende stap in de ontwikkeling van de smartphone. Het zijn grote woorden van een medewerker van een fabrikant die volgens velen achterloopt op de concurrentie, maar Ahtisaari denkt ze waar te kunnen maken.

Huwelijkstherapeut Ahtisaari: "We zien tegenwoordig mensen in een café koffie drinken die al 10 of 15 jaar bij elkaar zijn. Ze zitten voorovergebogen over hun mobiele telefoon." Volgens de Nokia-man kan dat anders. "We moeten zorgen dat ze de telefoon met een hand kunnen bedienen, en weer aandacht kunnen hebben voor de mensen met wie ze samen zijn." De MeeGo-interface moet daarbij helpen, al geeft hij geen concrete voorbeelden van verbeteringen die dat mogelijk maken.

Bron: Phonearena.comPraat mee over dit artikel