Verborgen panorama-functie ontdekt in iOS


Veel smartphones, vooral exemplaren die op Android draaien, hebben de mogelijkheid om een panorama-foto te maken. Nu blijkt dat Apple deze functie ook in iOS 5 heeft gebouwd, maar deze later uitgezet heeft.

Een handige ontwikkelaar kwam de functie tegen. Door een systeemwaarde in iOS te wijzigen kwam de optie naar boven om een panoramafoto te maken. Net als andere smartphones, kan dat met de iPhone door een foto te maken, de camera iets te verschuiven, en dan de volgende foto te nemen. Het toestel maakt daar zelf één foto van. Waarom Apple de feature uitgezet heeft, is niet duidelijk. Mogelijk was het merk niet tevreden met de werking van de nieuwe functie.

Panorama2

De hacker die de functie ontdekte, heeft inmiddels een app in de alternatieve App Store Cydia geplaatst. Deze applicatiemarkt is alleen beschikbaar voor degenen die een jailbreak voor hun toestel hebben uitgevoerd. Als je dat doet, ben je de garantie op het toestel kwijt. Dat lijkt ons een hoge prijs voor een nieuwe camerafunctie. Dat deze - verborgen - al in iOS zit, maakt aannemelijk dat de panoramafunctie binnenkort in iOS geïntegreerd wordt.

Bron: Macrumors.comPraat mee over dit artikel