Xiaomi toont verwisselbare cameralens voor smartphones


Terwijl telefoons steeds dunner worden en almaar beter camera's krijgen lopen we tegen de grenzen aan wat mogelijk is. Zo ook Xiaomi. En daarom experimenteren ze met een verwisselbare lens zoals op deze aangepaste Xiaomi 12S Ultra te zien is.

De reeds officiële Xiaomi 12S Ultra beschikte al over een indrukwekkend grote 1-inch camerasensor. In onderstaande video heeft Xiaomi daar een tweede sensor van 1 inch aan toegevoegd. Rondom de camerabehuizing zit een schroefdraad waarop je een objectief kunt vast draaien. Het gaat om een Leica M-mount.

De 1-inch grote sensor ligt niet blood zoals bij systeemcamera's maar wordt beschermd door een stuk saffierglas. Of deze Xiaomi 12S Ultra Concept Phone daadwerkelijk op de markt komt valt nog te bezien. Daarover deed Xiaomi geen uitspraken. Hoe interessant deze oplossing ook lijkt, erg praktisch lijkt hij niet. Je stopt de telefoon inclusief lens immers niet zomaar in je broekzak.

Is dit de volgende stap voor cameratelefoons?

Wel is het zo dat cameratelefoons steeds beter worden. Vooral de sensor, mede omdat die steeds groter wordt. Dat geldt niet voor de lens die ook een belangrijk aandeel heeft in de beeldkwaliteit. Die mag zeker niet te dik worden dus dan loop je automatisch tegen limieten aan. Deze oplossing van Xiaomi biedt zeker een oplossing maar of het ook dé oplossing is zal de tijd moeten uitwijzen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel