U1 is eerste Android Ice Cream Sandwich-toestel van LG

· 2 reacties


LG heeft een toestel in voorbereiding, dat bij de introductie al zal draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De nieuwe versie van Android is op dit moment alleen te krijgen op de Samsung Galaxy Nexus, die in oktober werd gepresenteerd.

LG kies voor het beproefde recept voor een succesvolle smartphone: een groot scherm in een dunne behuizing. Het zou hier naar verluidt gaan om een exemplaar van 4.5 inch, wat in lijn ligt met ontwikkelingen die we bij andere fabrikanten zien. Het scherm zou een resolutie van 1280 x 720 pixels hebben. Gezien de naam van deze smartphone is de verwachting dat deze bestemd is voor de Koreaans provider U+. Het is dus de vraag of deze telefoon ooit naar Nederland komt.

Lgu1

Android Ice Cream Sandwich, de versie die op de U+ te vinden zal zijn, brengt de smartphone- en tabletversie van het populaire besturingssysteem samen. De eerste ervaringen met de nieuwe versie van het OS leert dat veel elementen van de tabletversie, zoals de applicatieswitcher, uit Android Honeycomb, in Ice Cream Sandwich te vinden zijn. In tegenstelling tot de Galaxy Nexus lijkt de U1 overigens wel hardware-matige knoppen te hebben.

Bron: Blog.gsmarena.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel