Samsung dagvaardt Apple-designer Jonathan Ive


Jonathan Ive, de designer van de iPhone, is door Samsung gedagvaard in de rechtszaak over het design van sommige producten van Samsung en Apple. De komst van Ive naar de rechtbank is een nieuwe stap in de aanhoudende juridische twisten.

Apple beticht Samsung van het overnemen van het design van de iPhone en de iPad, zowel hardwarematige als in de interface die het bedrijf aanbiedt op z’n Android-toestellen. De strijd gaat nu zover, dat zelf kopstukken van de beide bedrijven een optreden in een rechtbank moeten verzorgen. Het lijkt er dus op dat de patentstrijd tussen Apple en Samsung nog lang niet tot een eind is gekomen.

Ive hero20110204
Ive moet naar de rechter...

De juridische strijd tussen het Amerikaanse en het Koreaanse bedrijf werd gevoerd voor rechtbanken in de hele wereld, met wisselend resultaat. De Australische rechter gebood een verbod op sommige producten van Samsung, net als de rechter in Duitsland. In Nederland kwam Samsung weg met de eis de manier waarop fotoalbums op de smartphones van het merk worden weergegeven aan te passen.

Bron: Bgr.comPraat mee over dit artikel