Nokia werkt aan tethering voor Lumia-serie


De Nokia Lumia-serie ontbeert bij de introductie tethering, een optie die het mogelijk maakt om via je je mobiele telefoon met je notebook of tablet online te gaan. Nokia heeft inmiddels gereageerd op de kwestie.

In een reactie aan de website Winrumors, die de kwestie aanhangig maakte, laat Nokia weten dat het ontbreken van tethering op de Lumia 800 met eisen van keuringsinstanties te maken heeft:

"Microsoft neemt het voldoen aan de eisen die zijn aangegeven door organisaties zoals de FCC in de VS zeer serieus (en gaat zelf verder). Ze vonden het echt belangrijk om recente FCC-voorschriften voor het inschakelen van deze functie grondig aan te pakken, en zijn optimistisch dat ze aan deze eisen kan voldoen. Er wordt hard gewerkt aan een software-update."

2011299 voor
Tethering komt eraan

Hoewel andere fabrikanten wél een Windows Phone Mango-toestel met tethering op de markt wist te brengen, legt Nokia de bal dus bij Microsoft. Dat het hier om een softwarematige kwestie lijkt te gaan, is goed nieuws voor degenen die graag tethering op hun mobiel zien. Met een simpele update moet het mogelijk zijn deze functionaliteit toe te voegen.

Bron: Winrumors.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel