Apple heeft marktaandeel van vier procent, maakt helft van alle winst


Met een wereldwijd marktaandeel van vier procent op de mobiele telefoonmarkt, waarbij zowel featurephones als smartphones meegerekend worden. Een bescheiden score, maar het merk maakt ook meer dan de helft van alle winst.

Hoewel 'slechts' vier procent van alle toestellen die over te toonbank gaan een iPhone van Apple is, is het merk erin geslaagd om een grote marge te halen uit de verkoop van deze telefoons. De winst van Apple bedroeg 35 procent van de omzet van het bedrijf, een uitstekend resultaat. Daardoor maakt Apple meer dan de helft van alle winst die op mobiele telefoons gemaakt wordt. Andere merken die het goed doen zijn RIM, Samsung en HTC, met een winstmarge van respectievelijk 18, 17 en en 15 procent.

2011201 applny

Eén van de merken die een dalende trend laat zien, is Nokia. Twee jaar geleden hadden de Finnen nog een winstmarge van 15 procent. Dat is inmiddels gedaald naar vier procent. Het kan overigens slechter dan dat. Zoals eerder al bekend was, lijden Motorola en LG verlies op bij het maken van mobiele telefoons.

Bron: Bgr.com



Praat mee over dit artikel