HTC belooft Ice Cream Sandwich voor Sensation-serie

· 3 reacties


De HTC Sensation, Sensation XE, Sensation XL en EVO 3D krijg op termijn een upgrade naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, zo heeft de Taiwanese fabrikant beloofd. Android Ice Cream Sandwich werd onlangs gepresenteerd door Google.

De Sensation-serie van HTC draait nu nog op Android 2.3 Gingerbread, de laatste versie van Android, die alleen voor smartphones bedoeld was. De nieuwe versie van Android kan zowel op tablets als smartphones gebruikt worden, en brengt een aantal functies die al in de tablet-versie van Android te vinden waren naar de smartphone, zoals het lockscreen en een verbeterde app-switcher.

2011130 android ice cream sandwich

HTC kwam al eerder met een verklaring over Ice Cream Sandwich, en was toen nog wat vaag over upgrade-plannen. De belofte voor de Sensation- serie en de EVO 3D betekent overigens niet per se dat andere toestellen buiten de boot zullen vallen. De toezegging kwam uit de VS, waar een aantal toestellen die in Europa op de markt verschenen niet gevoerd worden. Voor eigenaren van andere recente HTC-toestellen met Android zal het afwachten worden of zij een update naar de nieuwe Android-versie krijgen.

Bron: HTC op Facebook


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel