“Google Pixel 7a krijgt 90Hz scherm en verbeterde camera”


Een ontwikkelaar heeft verwijzingen naar de Pixel 7a gevonden in broncode van Google. Hieruit zou blijken dat het nog onaangekondigde toestel een beeldscherm met hoge 90Hz schermverversing krijgt alsmede enkele nieuwe camera-sensoren.

Alweer sinds de derde generatie Pixel-telefoons brengt Google ons een Pixel a-model. Een model met uitstekende camera-eigenschappen maar voor een iets lagere prijs. Ook dit jaar lijkt er een A-versie van de Pixel 7 uit te komen. Al lijkt de timing wel wat vreemd want de Pixel 6a werd in mei 2022 aangekondigd, op moment van schrijven een half jaar geleden.

Googles current Senior Vice President Devices & Services Rick Osterloh showing off Pixel devices
Google stoomt nieuwe Pixel-telefoon klaar

Het lijkt er dus op dat de Google Pixel 7a pas ergens in 2023 uitgebracht wordt. Volgens berichtgeving van ontwikkelaar Kuba Wojciechowski krijgt het toestel een hogere schermverversing van 90Hz. Zo blijkt tenminste na het doorspitten van de drivers waarvan Google de broncode heeft vrijgegeven. Het afgelopen Pixel a-model moest het nog stellen met "slechts" 60Hz.

Draadloos laden

Google past achterop een Sony IMX787 en IMX712 camerasensor toe. Die eerste sensor zou een grote update zijn van de momenteel toegepaste IMX363. Beide camera's beschikken over een groothoeklens, een aparte zoomlens ontbreekt dus nog steeds. Kuba merkt verder op dat de Pixel 7a beschikt over draadloos opladen, al is dit beperkt tot slechts 5W.

Google SVP Rick Osterloh showing off the Tensor chipset
Ook de Pixel 7a zal aangedreven worden door Google's Tensor-chip

Google past verder waarschijnlijk haar eigen Tensor-processor toe. Alle huidige Pixel-telefoons worden door deze zelf ontwikkelde processor aangestuurd. Dit stelt Google in staat om specifieke functies te optimaliseren en exclusief aan te bieden. Denk aan Magic Eraser en Motion Mode. Of de Google Pixel 7a ook over deze functies beschikt is nog even afwachten.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 7a verkrijgbaar is

(Via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel