AMOLED-tekort wordt volgend jaar overschot


Al enige tijd heerst er een tekort aan Samsungs super-AMOLED-beeldschermen. Samsung Mobile Display (SMD) bouwt er een fabriek bij en ook concurrenten in China hebben plannen om de OLED productie te verhogen.

Het tekort aan AMOLED-schermen heerst nu al een klein jaar, dankzij een enorme toename in de productie van smartphones. Ten opzichte van 2009 gingen er in 2010 wereldwijd 50% meer smartphones over de toonbank. Dit heeft voor een aantal toestellen problemen opgeleverd. Zo moest de HTC Desire noodgedwongen uitgerust worden met een Super-LCD van Sony. In september meldden we al dat marktleider Samsung van plan was de productie te vertienvoudigen. Vandaag werd deze belofte bevestigd. Bovendien schroeven een aantal concurrenten uit China ook de productie op.

De Cijfers

De Samsungfabriek produceert nu maximaal 3 miljoen AMOLED-schermen per maand. Met de nieuwe fabriek zal dit aantal moeten stijgen naar maar liefst 30 miljoen. Een aanzienlijke toename die samen met de verhoging van Chinese productiecapaciteit er voor moet gaan zorgen dat er een overschot in plaats van een tekort zal ontstaan.

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel