Samsung vertienvoudigt AMOLED-capaciteit


Samsung opent binnenkort een nieuwe fabriek, waardoor het bedrijf in één klap de productiecapaciteit voor AMOLED-schermen vertienvoudigt. Ondertussen komt het bedrijf ook met een processor die drie schermen aan kan sturen.

De afgelopen maanden groeide het tekort aan AMOLED-schermen snel. Samsung is de grootste fabrikant van deze schermen, en kan 'slechts' drie miljoen exemplaren per maand maken. HTC zag zich daardoor genoodzaakt om het scherm van de Desire te vervangen door een Super-LCD van Sony.

2,1 miljard

De bouw van de nieuwe fabriek kost Samsung 2,1 miljard dollar. Daarmee wordt Samsungs capaciteit voor de fabricage van AMOLED-schermen vanaf volgend jaar vertienvoudigd tot 30 miljoen stuks per maand.

Nieuwe processor

Een andere divisie van de Koreaanse electronicagigant werkt ondertussen aan nieuwe processor voor mobiele apparaten, genaamd Orion. Deze nieuwe processor heeft twee cores, en draait op een frequentie van 1Ghz. De processor is bedoeld voor tablets en high-end smartphones. Met ingebouwde GPS- en HDMI-aansturing, en ondersteuning voor drie beeldschermen wordt het een echte krachtpatser. Volgens Samsung gaat het weergeven van 3D beelden vijf keer sneller dan bij eerdere generaties processoren.

Bron: Wall Street Journal, Engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel