Samsung stopt met eigen chatdienst ChatON


Het doek lijkt te vallen voor Samsung's eigen chatdienst ChatON. De berichtendienst die standaard met Samsung-telefoons wordt meegeleverd was nooit een serieus alternatief voor WhatsApp en wordt nu gefaseerd uitgeschakeld.

In sommige landen is ChatON best populair en op een gegeven moment gebruikte 100 miljoen mensen de dienst. Inmiddels is gebleken dat de dienst niet opgewassen is tegen concurrentie zoals WhatsApp en WeChat. En omdat het in de lucht houden van een chatdienst geld kost en Samsung moet besparen gaat de knop om. Samsung sluit geleidelijk per land de chatdienst.

ChatON
En het zag er ooit zo gunstig uit voor ChatON

Samsung neemt nu z'n verlies. Het sluiten van de ChatON-dienst is de eerste zichtbare verandering van Samsung nu gebleken is dat het bedrijf flink minder winst boekt en marktaandeel op de telecommarkt verloren heeft. Op zich is het opmerkelijk dat ChatON nooit populair is geworden. Het werd toch standaard geïnstalleerd op Samsung-telefoons. De dienst was bovendien beschikbaar voor andere Android-telefoons, iOS-apparaten, Windows Phones en zelfs BlackBerry.

Bron: Korea Times


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel