“Verkoop BlackBerry 7 gaat teruglopen”


Met BlackBerry 7-serie in de schappen en de feestdagen in het verschiet zou je verwachten dat RIM met een goede verkoopboost het nieuwe jaar in gaat. Niets is minder waar volgens marktanalist Walkley van Canaccord Genuity.

Het moge duidelijk zijn: het gaat niet goed met Research in Motion. De BlackBerry mag dan in Nederland goed verkocht worden, in Noord-Amerika verliezen de Canadezen in hoog tempo marktaandeel. Voor Walkley is het reden om pessimistisch gestemd te zijn over het lot van RIM. Hij verwacht dat de verkopen van de BlackBerry 7-toestellen waaronder de Torch 9860 en Bold 9900 gaan teruglopen. Hij baseert zich daarbij op zijn contacten in de VS bij onder andere Verizon, T-Mobile en Sprint.

RIM stock
Het aandeel RIM weerspiegelt aardig de situatie

Volgens Walkley kan BlackBerry 7 niet concurreren met iOS waaronder de iPhone 4S draait. Ook het feit dat er oudere iPhone-modellen tegen een gereduceerd tarief op de markt komen zet de verkoop van BlackBerry 7-toestellen onder druk. De publieke interesse in Android Ice Cream Sandwich en high-end Android-toestellen zullen het marktaandeel van RIM ook geen goed doen. En 2012 wordt volgens Walkley echt een naar jaar voor RIM. Goedkope Android en Nokia-toestellen van onder de 200 dollar zullen zich dan laten gevoelen.

Bron: News.cnet.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel