Ruzie tussen RIM en India gesust


RIM, de maker van BlackBerry, en de regering van India hebben tijdelijk de strijdbijl begraven. De partijen hebben een conflict over overheidstoegang tot berichten van gebruikers van RIM's beveiligde berichtenservice.

Vooralsnog lijkt India de strijd gewonnen te hebben. De overheid van het land krijgt inzage in de beveiligde berichtgeving van BlackBerry-gebruikers in het land. Het aftappen van mobiele data is een veelgebruikte opsporingsmethode, die niet werkt bij gebruik van speciaal voor BlackBerry ontwikkelde communicatiediensten.

Verbod

India dreigde het gebruik van BlackBerry's te verbieden als berichten niet voor de overheid inzichtelijk zouden worden. Een ban op alle apparatuur van RIM zou een forse tegenslag voor het bedrijf zijn. India is een opkomende economie met een miljard inwoners. Het land biedt dus veel ondernemingskansen voor RIM.

Hoewel de deal tussen India en RIM voorlopig is, verwachten wij dat RIM uiteindelijk definitief het onderspit zal delven. De belangen van het bedrijf om in India toestellen te verkopen is groot. De Indiase overheid kan daardoor druk zetten om berichten vrij te geven.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel