Samsungs vlaggenschip voor 2011 gelekt

· 2 reacties


Ben je net blij met je net aangeschafte Galaxy S, heeft Samsung nu al grootste plannen voor diens opvolger. En wat voor één! Het vlaggenschip voor 2011 staat bol technologische snufjes in een moderne hedendaags jasje.

Net als de Galaxy S is dit nieuwe vlaggenschip geen kleintje. Voorzien van een 4.3 of 4.5 inch groot touchscreen. Toch moet het eindresultaat erg dun worden, al is met onderstaande presentatie-slide voorzichtigheid geboden aangezien de afbeelding van de zijkant van het toestel niet om Samsungs-telefoon maar om een apparaat dat alweer van een aantal jaren terug dateert.

Samsung Flagship 2011

Wat we wel weten is de voor- en achterzijde wat aan de bovenzijde wel wat lijkt op de Zune HD van Microsoft. De specs zijn, als ze kloppen, niet misselijk; 14.4Mbps HSDPA, 5.76Mbps HSUPA, 8 megapixel camera met LED flitser en 1080p video-opnamemogelijkheid (Full HD) en dit alles aangestuurd door Google's nieuwste en nog uit te komen Android-versie; Gingerbread.

sAMOLED2 en 1.2 GHz

Onze aandacht gaat met name uit naar het beeldscherm wat aangeduid wordt als "sAMOLED2". Samsung gooit momenteel hoge ogen met haar Super AMOLED touchscreens en het mag aangenomen worden dat sAMOLED2 de opvolger daarvan is. Ook de interne 1.2 GHz processor wekt onze interesse. Samsung ontwikkelt haar eigen ARM-implementatie genaamd Hummingbird dat in de markt ook wel beter bekend als één van de snelste processors voor mobiele apparaten. De hier genoemde processor zou echter ook heel goed de opvolger daarvan kunnen zijn; de Orion. Mocht dit het geval zijn dan beschikt dit toestel over maar liefst 5x de kracht als de huidige Hummingbird die we in de Galaxy S aantreffen.

Vermoedelijk gaat dit Samsung-toestel begin 2011 officieel aangekondigd worden, met als verwachte leverdatum de eerste helft van 2011.

Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel