Flash op iOS via Skyfire


Goed nieuws voor bezitters van een iPhone: via de Skyfire-app werkt Flash eindelijk op iOS-apparaten! Apple laat nog steeds geen Flash toe op het systeem, maar Skyfire werkt eromheen door eerst de beelden te converteren naar HTML5.

Lange tijd was het ontbreken van Flash-ondersteuning op de mobiele apparaten van Apple een doorn in het oog van liefhebbers en koren op de molen van Apple-haters. Nu kan de ruzie opnieuw beginnen om de Skyfire App. Apple staat namelijk nog steeds geen Flash toe op iOS. De Skyfire Mobile Browser 2.0 onderschept daarom de videobeelden en converteert ze naar HTML5 op zijn eigen servers waarna iOS er wel wat mee kan. Een hoop gedoe dus maar de onderstaande video demonstreert dat het voor de gebruiker zelf niet al te ingewikkeld is. De beste man neemt aardig de tijd om de hele app te pluggen. Als je alleen interesse hebt in de Flash toepassing raden we aan te kijken tot 1:10, en daarna te skippen naar 2:35.

Beperkingen

Skyfire beperkt zich momenteel tot streaming video. Flash-spelletjes en andere non-video Flash content kunnen dus nog steeds niet gespeeld worden op je iPhone, iPad of iPod. Bovendien vreet het converteren veel bandbreedte waardoor sommige sites de browser blokkeren.

Degenen die interesse hebben moeten nog heel even geduld hebben. Skyfire is vanaf donderdagavond beschikbaar in de Appstore en zal ongeveer 2,13 Euro gaan kosten ($2,99).


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel